Μήπως το δέρμα σου είναι ξηρό και ξεφλουδίζει από το κρύο; Δες τι μπορείς να κάνεις

To ενυδατικό και καταπραϋντικό balm που θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από την ξηρότητα - ενώ είναι και value for money.

Crystal Skin iStock

Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και είναι πολύ πιθανό να νιώθεις την επιδερμίδα του προσώπου σου να είναι ιδιαίτερα ξηρή και να ξεφλουδίζει, οποιοδήποτε τύπο επιδερμίδας κι αν έχεις, πόσω μάλλον αν είναι ξηρή έτσι κι αλλιώς.

Οι λόγοι γι᾽αυτήν την ανεπιθύμητη ξηρότητα ποικίλουν, με κυριότερους τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, την υγρασία αλλά και την ξηρή ατμόσφαιρα που προκαλούν ο αέρας των κλιματιστικών καθώς και τα καλοριφέρ στους εσωτερικούς χώρους.

Τι μπορείς να κάνεις;

Κατανοούμε ότι η ξηρότητα και το ξεφλούδισμα μπορούν να γίνουν πολύ ενοχλητικά ενώ πολλές φορές εμποδίζουν το μακιγιάζ να "κάτσει" στο πρόσωπο, με το foundation αλλά και οτιδήποτε απλώνεις σε αυτό να ξεφλουδίζει επίσης. Κάτι που δεν θες, ιδίως τώρα στις γιορτές που το μακιγιάζ πρέπει να είναι τέλειο.

Αντιμετώπιση

Καταρχάς, ξεκίνα τη μέρα σου πλένοντας το πρόσωπό σου με κρύο νερό, ή χλιαρό προς κρύο αν δεν αντέχεις καθόλου τις χαμηλές θερμοκρασίες νερού. Σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσεις ζεστό ή καυτό και απόφυγε να το πλύνεις καθώς κάνεις ντουζ, όπου σίγουρα χρησιμοποιείς καυτό νερό και οι υδρατμοί του μπάνιου ξηραίνουν το δέρμα. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα χρησιμοποίησε και ένα ήπιο καθαριστικό σαπούνι, ενώ αν έχεις ξηρή απόφυγε αυτό το βήμα και αρκέσου στο σκέτο νερό.

Στη συνέχεια, άπλωσε έναν ορό με υαλουρονικό οξύ, το οποίο έχει την ικανότητα να χαρίζει υγρασία στο δέρμα, ακόμα και στα βαθύτερα στρώματά του. Δες εδώ κι εδώ τους καλύτερους και πιο αποτελεσματικούς ορούς προσώπου με υαλουρονικό οξύ που μπορείς να αγοράσεις τώρα. 

Editor's tip: Προτίμησε να εφαρμόσεις τον ορό σε νωπή επιδερμίδα και όχι σε τελείως στεγνή για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Στη συνέχεια, άπλωσε την ενυδατική σου ή ένα ενυδατικό balm που θα σφραγίσει την υγρασία του ορού, εφασφαλίζοντάς σου μεγαλύτερη διάρκεια δράσης. Η Amy Chang, διάσημη skincare addict που αγαπάμε να ακολουθούμε για τις -πάντα to the point - συμβουλές της, προτείνει το Cicaplast Baume B5 της La Roche Posay κι εμείς δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο. Πρόκειται για ένα καταπραϋντικό και επανορθωτικό βάλσαμο που περιποιείται υπέροχα την ξηρή και ερεθισμένη επιδερμίδα. Η σύνθεσή του περιέχει πανθενόλη και ένα δραστικό συστατικό (madecassoside) που ενισχύει ενεργά την αποκατάσταση του φραγμού του δέρματος και χαρίζει μια αίσθηση άνεσης. Δεν αφήνει κολλώδη ή λιπαρή αίσθηση στην επιδερμίδα ενώ μπορείς να το βρεις σε τέλεια τιμή στα φαρμακεία.

Δες και το σχετικό βίντεο που ανέβασε η Amy Chang με όλα τα βήματα περιποίησης της ξηρής της επιδερμίδας:

 

Δες επίσης: Πώς να φτιάχνεις τις αφέλειές σου εύκολα κάθε πρωί

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i