Πέντε συνήθειες για νεανική όψη στο πέρασμα του χρόνου

Και δεν έχουν να κάνουν με botox ή άλλα ενέσιμα.

Όσο μεγαλώνουμε, οι ανάγκες της επιδερμίδας μας αλλάζουν, ενώ προκαλούνται και κάποιες - αναπόφευκτες - αλλαγές σε αυτή, που οφείλουμε να φροντίσουμε εάν θέλουμε να ακτινοβολεί υγεία και λάμψη. 

Κι ενώ είναι απόλυτα φυσιολογικό να κάνουν την εμφάνισή τους λεπτές γραμμές και ρυτίδες όσο τα χρόνια περνούν, η κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα να τις αντιμετωπίζει όπως επιθυμεί: είτε να τις αποδέχεται ως έχουν, είτε να φροντίζει να βελτιώνει την όψη τους. Σε κάθε περίπτωση, η ανάγκη για να μεγαλώνουμε όμορφα με μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα παραμένει.

Υπάρχουν λοιπόν 5 πολύ απλές συνήθειες που μπορείς να ακολουθήσεις αν θες πιο νεανική εμφάνιση στο πέρασμα του χρόνου. Εν ολίγοις, τα παρακάτω skincare tips θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις μια νεανική όψη τώρα - και για πάντα.

#1. Απαραίτητη ενυδάτωση

Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά δεν είναι: πολλές είναι οι γυναίκες που αμελούν αυτή την τόσο βασική ανάγκη της επιδερμίδας, που γίνεται ακόμα πιο επιτακτική με το πέρασμα του χρόνου. Η παραγωγή σμήγματος μειώνεται, όπως επίσης και η παραγωγή κολλαγόνου, με αποτέλεσμα την έλλειψη της απαραίτητης υγρασίας και ενυδάτωσης που η επιδερμίδα μας χρειάζεται για να παραμένει ελαστική και σφιχτή. Γ' αυτό και πρέπει να τη βοηθάμε με μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία αλλά και τη σωστή ενυδάτωση με τα κατάλληλα προϊόντα (κρέμες, σέρουμ, boosters) - που δεν ξεχνάμε να απλώνουμε στον λαιμό και στο ντεκολτέ. 

Note: Πες "όχι" στα σκληρά απολεπιστικά που αφυδατώνουν και ξηραίνουν την επιδερμίδα, εντείνοντας την εμφάνιση των ρυτίδων. Μπορείς να επωφεληθείς από τα peelings, αρκεί να γίνονται με μέτρο - ή με πιο ήπια απολεπιστικά προϊόντα.

Δες επίσης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα ceramides, ένα βασικό συστατικό για υγιή, ενυδατωμένη επιδερμίδα

#2. Μην ξεχνάς το SPF

Ο λόγος που πρέπει να το φοράς καθημερινά, χειμώνα - καλοκαίρι, αλλά και να το ανανεώνεις κάθε δύο ώρες (είτε κάνεις βόλτα στο κέντρο της Αθήνας μέρα-μεσημέρι, είτε οδηγείς) είναι ότι ο ήλιος σε "βλέπει" παντού, ενώ διαπερνά ακόμα και τα τζάμια. Αποτέλεσμα; Πέρα από το πιθανό κάψιμο/έγκαυμα που μπορεί να πάθεις, η βλαβερή ακτινοβολία ταλαιπωρεί το δέρμα και ευθύνεται για την πρόωρη γήρανσή του (εμφάνιση ρυτίδων, λεπτών γραμμών, κηλίδων και πανάδων). Παράλληλα, ο ήλιος "σε βλέπει" και στον λαιμό, προκαλώντας τις ίδιες συνέπειες κι εκεί - ενώ η πιο λεπτή και ευαίσθητη επιδερμίδα του λαιμού γερνάει πιο γρήγορα. Μην αμελείς να το απλώνεις σε όλα τα σημεία που εκτίθενται στον ήλιο.

#3. Και τα μάτια μας χρειάζονται προστασία

Άλλη μια περιοχή που αμελείται συχνά από τις γυναίκες, οι οποίες συνηθίζουν να δίνουν έμφαση στο υπόλοιπο πρόσωπο ξεχνώντας ότι και η λεπτή αυτή περιοχή γύρω από τα μάτια εμφανίζει πιο εύκολα ρυτίδες, λόγω ακριβώς αυτής της ευαισθησίας της. Εφοδιάσου με αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που στοχεύουν ακριβώς σε αυτή την ανάγκη και εφάρμοζέ τις καθημερινά, πρωί και βράδυ.

Δες επίσης: Xmas glam: Το γιορτινό nail art της JLo είναι η καλύτερη ιδέα για το πεντικιούρ του ρεβεγιόν

#4. Πες "ναι" στα face oils

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τα μαγικά οφέλη των ελαίων προσώπου, οι συνθέσεις των οποίων εισχωρούν σε βάθος στο δέρμα και εξασφαλίζουν πλούσια δράση, αφήνοντάς το λαμπερό και μεταξένιο στη στιγμή. Λόγω της υφής τους, έχουν την ικανότητα να "κλειδώνουν" την υγρασία της επιδερμίδας ενισχύοντας τη δράση του ορού και της κρέμας. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, προτίμησε ένα λάδι ειδικά δημιουργημένο για λιπαρές επιδερμίδες και εφάρμοζε ελάχιστες σταγόνες, μόνο στη βραδινή ρουτίνα περιποίησης. 

#5. Ένταξε στην καθημερινότητά σου το face massage

Πέρα από το ότι χαλαρώνει του μυς του προσώπου και ανακουφίζει από την κούραση και το στρες που έχουν συσσωρευτεί, βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να λάμπει, η ελαστικότητά της να βελτιώνεται αισθητά αλλά και οι λεπτές γραμμές / ρυτίδες να υποχωρούν σταδιακά. Παράλληλα, αν επικεντρωθείς στην περιοχή των ματιών με ειδικά eye rollers ή gua sha εργαλεία, τότε θα δεις πραγματικά αποτελέσματα, ιδίως αν υποφέρεις από πρήξιμο (puffy eyes) ή νιώθεις τα μάτια σου κουρασμένα. Μπορείς να κάνεις μασάζ με τα δάχτυλα ή, ακόμα καλύτερα, με κάποιο face roller / πέτρα μασάζ (gua sha), ακόμα και τα ειδικά gadgets για μασάζ.