Editorial: Εγώ και το σώμα μου

Τι έμαθα στη δεκαετία των 50 για το σώμα μου και τι θέλω να μοιραστώ μαζί σου. Το editorial του τεύχους Μαΐου που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Όσο αντιφατικό κι αν ακούγεται, χρειάστηκε να πατήσω τα 50 για να αγαπήσω το σώμα μου. Να αποδεχτώ τις "ατέλειες" που έχει σύμφωνα με τα πρότυπα της εποχής, την κυτταρίτιδα, τη χαλάρωση.  Χρειάστηκε να περάσω τρεις δεκαετίες ως ενήλικη για να μπει μέσα στο μυαλό μου η παραδοχή ότι, αν δεν αποδεχτώ εγώ η ίδια τον εαυτό μου, δε θα το κάνει κανείς άλλος. Πολλά χρόνια για κάτι τόσο απλό, τόσο αυτονόητο. Έτσι, όταν συζητούσαμε με την wellness coach Μαλού Λαρσινού για το θέμα της σε αυτό το τεύχος και μου πρότεινε ένα άρθρο για το beach body, είπα κατευθείαν ναι (Θα το διαβάσεις στη σελ. 18 του τεύχους Μαΐου). 

Γιατί δε χρειάζεται να φτάσεις στα 50 για να αγαπήσεις το σώμα σου.

 Μπορείς να το κάνεις και στα 18, ή στα 28, ή στα 38. Μπορείς βέβαια και στα 58, ποτέ δεν είναι αργά για να κάνουμε αυτό το βήμα αυτοαναγνώρισης και αυτοβελτίωσης. 

Ναι, φρόντιζε το σώμα σου θρέφοντάς το σωστά (τις περισσότερες ημέρες, γιατί πάντα υπάρχει χώρος για τη μη σωστή διατροφή). Ναι, φρόντιζε το σώμα και το μυαλό σου κάνοντας γυμναστική, χωρίς καταναγκασμούς, όταν και όποτε μπορείς. Ό,τι σου αρέσει, περπάτημα, χορό, κολύμπι, τρέξιμο, να σηκώνεις 50 κιλά βάρη, να πηδάς σε τραμπολίνο… ό,τι αγαπάς και βοηθά το σώμα σου να πλημμυρίσει με τις ορμόνες της καλής διάθεσης, τις ενδορφίνες. Ναι, φρόντισε το δέρμα σου, πίνε πολύ νερό, χρησιμοποίησε κρέμες που το διατηρούν ελαστικό και απαλό, πήγαινε στον γιατρό για τα τακτικά σου τσεκάπ, γιατί όμορφο σώμα είναι το υγιές σώμα.

Αλλά, όταν θα κοιταχτείς στον καθρέφτη με το καινούριο σου μαγιό, σε παρακαλώ, μην μπεις στη διαδικασία να κρίνεις το σώμα σου. Πες του απλά "ευχαριστώ" που είναι υγιές, που σε στηρίζει, που σε ακολουθεί σε όλα όσα θέλεις να κάνεις, που σου δίνει καθημερινά τη δυνατότητα να ζεις στο 100% την κάθε σου μέρα. 

@daskalakieleni