Αντιγήρανση - Ποια είναι τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης και πώς μπορούμε να τα προλάβουμε

Η Dr. Μαρία Αθ. Ψωμά αναλύει ένα θέμα που απασχολεί εκατομμύρια γυναίκες και άντρες.

Η επιστήμη της αντιγήρανσης εξελίσσεται όλο και περισσότερο , με συμπληρώματα διατροφής, βιοσυνθετικές ορμόνες , πεπτίδια και άλλα πολλά . Το θεμέλιο όμως για την αντιγήρανση είναι ο τρόπος ζωής μας, που εξαρτάται αποκλειστικά από τη διατροφή, την άσκηση και την σωστή διαχείριση του άγχους.

Τα βασικά "συμπτώματα" της πρόωρης γήρανσης είναι:

Πόνοι στις αρθρώσεις και μυικοί πόνοι .Είναι βασικό μεγαλώνοντας να ακολουθείτε μία "αντιφλεγμονώδη διατροφή ". Ουσιαστικά απαγορεύεται η ζάχαρη , το άσπρο αλεύρι και τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Είναι βασικό να καταναλώνετε διατροφή πλούσια σε καλό λίπος , το οποίο βοηθάει στην ευλυγισία των αρθρώσεων . Καλό λίπος βρίσκεται στα λιπαρά ψάρια ( σαρδέλλες, λαυράκι, σολομός), στο αβοκάντο, τους ξηρούς καρπούς και το αγνό παρθένο ελαιόλαδο .

Ρυτίδες – Ξηρότητα του δέρματος:

Όσο μεγαλώνουμε μειώνεται η ελαστικότητα του δέρματος. Είναι βασικό η καλή ενυδάτωση και η αποφυγή της ηλιακής ακτινοβολίας.

Η καταστροφική επίδραση του ήλιου , αυξάνει τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες . Επίσης καταστροφικό είναι για το δέρμα το κάπνισμα. Προσοχή στην υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ γιατί αφυδατώνει. Αφυδάτωση επίσης μπορεί να προκαλέσει το μπάνιο με καυτό νερό για πάνω από 10 λεπτά .

Δείτε περισσότερα στο missbloom.gr