Το λίπος στο συκώτι αποτελεί μια από τις πιο επικίνδυνες συνέπειες της ανθυγιεινής διατροφής και εκτιμάται πως επηρεάζει σχεδόν το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού. Προκαλείται από την υπερβολική συσσώρευση λίπους στα ηπατικά κύτταρα, με αποτέλεσμα την επιδείνωση της λειτουργίας τους. Ενώ οι αλλαγές στον τρόπο ζωής ήταν μέχρι σήμερα η κύρια προσέγγιση για την αντιμετώπιση της νόσου, νέα έρευνα αλλάζει τα δεδομένα: το ανθεκτικό άμυλο θεωρείται πως μπορεί να μειώσει σημαντικά το λίπος στο ήπαρ.
Το ήπαρ αποτελεί κεντρικό όργανο για τον μεταβολισμό, επεξεργαζόμενο θρεπτικά συστατικά, αποτοξινώνοντας επιβλαβείς ουσίες και αποθηκεύοντας ενέργεια. Ωστόσο, η σύγχρονη διατροφή, πλούσια σε θερμίδες και φτωχή σε θρεπτικά συστατικά, σε συνδυασμό με τον καθιστικό τρόπο ζωής, οδηγεί συχνά σε συσσώρευση λίπους στο ήπαρ, προκαλώντας μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος (NAFLD).
Διάβασε τη συνέχεια στο thetoc.gr