Η κατανάλωση γιαουρτιού μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των βακτηρίων του εντέρου και να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Ο καρκίνος του παχέος εντέρου έχει αυξηθεί ραγδαία ειδικά στις μικρότερες ηλικίες και οι ειδικοί αναζητούν τις κρύβεται πίσω από τις νέες διαγνώσεις.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Harvard διαπίστωσαν ότι άτομα που καταναλώνουν τουλάχιστον δύο μερίδες γιαουρτιού την εβδομάδα θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου που προκαλείται από βακτήρια κατά 20%. Οι ερευνητές μελέτησαν όγκους του παχέος εντέρου που σχετίζονται με ένα βακτήριο που ονομάζεται "Bifidobacterium", έναν τύπο βακτηρίου που κανονικά βοηθά στην πέψη των φυτικών ινών και στην προστασία από λοιμώξεις (τα μπιφιδοβακτήρια ανήκουν σε μια ομάδα βακτηρίων που ζουν φυσιολογικά στο πεπτικό μας και είναι μια από τις κύριες κατηγορίες των λεγόμενων καλών βακτηρίων).
Δες περισσότερα στο thetoc.gr