Τσικνοπέμπτη: Συνταγή για γκόγκλιες - Τα παραδοσιακά φρέσκα ζυμαρικά των Αποκριών

Τις γκόγκλιες παραδοσιακά τις έφτιαχναν τις Απόκριες και συγκεκριμένα την εβδομάδα της Τυρινής. Τις έτρωγαν είτε σαν κυρίως γεύμα είτε σαν συνοδευτικό με κοκκινιστό ή ψητό κρέας.

Η Τσικνοπέμπτη είναι προ των πυλών και οι περισσότεροι ετοιμάζονται να... τσικνίσουν με εκλεκτά εδέσματα. Αν ετοιμάζετε τραπέζι στο σπίτι σας, εκτός από τα ψητά κρεατικά που θα έχουν την τιμητική τους, σίγουρα θα θέλετε και ορισμένα πιάτα για να συνοδεύσουν το κυρίως φαγητό!

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δίνει συνταγή για τις παραδοσιακές γκόγκλιες, τα γνωστά χειροποίητα ζυμαρικά που αυτές τις ημέρες των Αποκριών τις βρίσκουμε στα περισσότερα τραπέζια.

Είναι ένα ζυμαρικό που δεν γίνεται από φύλλο, αλλά από μια ζύμη σαν το ψωμί. Τις γκόγκλιες παραδοσιακά τις έφτιαχναν συνήθως τις Απόκριες και συγκεκριμένα την εβδομάδα της Τυρινής. Τις έτρωγαν είτε σαν κυρίως γεύμα είτε σαν συνοδευτικό με κοκκινιστό ή ψητό κρέας.

Δες τη συνταγή στο thetoc.gr