Σου περίσσεψε χαλβάς; Η πιο γρήγορη και νόστιμη ιδέα για να μην πάει χαμένος

Δε θα χεις ξαναφάει κάτι αντίστοιχο!

Ο χαλβάς είναι ένα από τα πιο θρεπτικά γλυκά, ειδικά κατά την περίοδο της Σαρακοστής. Είναι γεμάτος θρεπτικά συστατικά που μπορούν να σε κρατήσουν χορτάτη και γεμάτη ενέργεια. Περιέχει καλά λιπαρά από το ταχίνι, φυτικές ίνες που βοηθούν στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και πρωτεΐνες που συμβάλλουν στη διατήρηση της μυϊκής μάζας. Επιπλέον, είναι πλούσιος σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που βοηθούν στην παραγωγή ενέργειας, καθώς και σε μέταλλα όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο και ο σίδηρος.

Αν σου έχει περισσέψει χαλβάς και αναρωτιέσαι τι μπορείς να τον κάνεις, υπάρχει μια εύκολη και νόστιμη λύση! Αντί να τον αφήσεις να πάει χαμένος, μπορείς να τον μετατρέψεις σε ένα λαχταριστό σνακ: συνδύασέ τον με φράουλες σε ένα τοστάκι. Η γλύκα του χαλβά συνδυάζεται τέλεια με τη φρεσκάδα και την ελαφριά οξύτητα της φράουλας, δημιουργώντας έναν ισορροπημένο και υγιεινό συνδυασμό. Αυτή η ιδέα προέρχεται από μια διατροφολόγο Δέσποινα Τερζίδου (@terzidoudespoina.dietitian), και είναι ένας απλός τρόπος να αξιοποιήσεις τον χαλβά που σου έχει μείνει, προσφέροντας ταυτόχρονα μια θρεπτική επιλογή.

Τοστ με χαλβά και φράουλες

Υλικά:

  • 2 φέτες ψωμί
  • 40γρ. χαλβά
  • 2 φράουλες σε φέτες

Διάβασε επίσης:

Χαλβάς: Πώς μπορεί να σε βοηθήσει στην απώλεια βάρους;

Χαλβάς: Να τι οφέλη έχει και γιατί είναι από τα πιο θρεπτικά γλυκά

Χαλβάς με ταχίνι ή σιμιγδαλένιος: Ποιον να προτιμήσεις;