Σιροπιαστό νηστίσιμο γαλακτομπούρεκο - Με γάλα σόγιας

Ακόμα και αν δεν είσαι vegan θα το λατρέψεις!

Το γαλακτομπούρεκο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα, παραδοσιακά ελληνικά γλυκά – και όχι άδικα! Τραγανό φύλλο, βελούδινη κρέμα και λαχταριστό σιρόπι… Ποιος μπορεί να του αντισταθεί; Ειδικά τώρα το Πάσχα, έχει την τιμητική του και κάνει την εμφάνισή του σε κάθε γιορτινό τραπέζι, συνδυάζοντας τέλεια την παράδοση με την απόλαυση.

Όμως δεν χρειάζεται να περιμένεις μέχρι να τελειώσει η νηστεία για να το απολαύσεις! Η food blogger Κρύστα Παραμύθη (@krystaparamithi), έχει ετοιμάσει την πιο λαχταριστή συνταγή για vegan, ή αλλιώς νηστίσιμο, γαλακτομπούρεκο – και πίστεψέ με, θα σου "τρέχουν" τα σάλια ακόμα κι αν δεν είσαι vegan! Χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο, αλλά με όλη τη γεύση και την υφή της κλασικής εκδοχής. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα! Αν θέλεις να εντυπωσιάσεις στο φετινό τραπέζι με κάτι γλυκό, παραδοσιακό και ταυτόχρονα… διαφορετικό, αυτή η συνταγή είναι αυτό που ψάχνεις!

Νηστίσιμο γαλακτομπούρεκο

Υλικά:

Για την κρέμα

  • 2 λίτρα γάλα σόγιας
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ξύλο κανέλας
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 75 γρ. vegan βούτυρο

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 400 ml νερό
  • 2 ξύλα κανέλας
  • φλούδα ενός λεμονιού

Άλλα υλικά

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 150 γρ. vegan βούτυρο

Διάβασε επίσης:

Γλυκό στη νηστεία: 4 vegan συνταγές που μπορείς να δοκιμάσεις τη Σαρακοστή

Είσαι vegan; 6 σοκολατένια γλυκά για να δοκιμάσεις τώρα

Να πώς θα κάνεις κάθε συνταγή vegan (Ο απόλυτος vegan οδηγός)