Μιλάμε για τη φυτική πρωτεΐνη με τη Δέσποινα Μαρσέλου, κλινικό διαιτολόγο με ειδίκευση στα αυτοάνοσα νοσήµατα. Ως χορτοφάγος η ίδια, έχει δημιουργήσει το blog notanordinarymum.gr με συνταγές για χορτοφάγους, απαλλαγμένες από πρόσθετα, συντηρητικά και επεξεργασμένα τρόφιμα που παράλληλα ενισχύουν και το ανοσοποιητικό μας.
Να τι θα μάθεις στο βίντεο:
- Τι είναι η φυτική πρωτεϊνη;
- Σε τι διαφέρει από τη ζωική;
- Ποιες τροφές αντικαθιστούν τη ζωική πρωτεΐνη;
- Ποιοι είναι οι σωστοί συνδυασμοί για μέγιστη απορρόφηση της φυτικής πρωτεϊνης;
- Πρέπει να προβράζουμε τα όσπρια;
- Χάνουν θρεπτικά στοιχεία τους όταν προβράζονται;
- Προκαλούν φούσκωμα;
- Δεν πρέπει να καταναλώνονται το βράδυ;
Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα σε φακές, Φακές Beluga, Φακές κόκκινες; Ποια είναι η θρεπτική αξία κάθε οσπρίου και ποιος ο καλύτερος τροπος μαγειρέματος;
- Ρεβύθια
- Φασόλια
- Φασόλια πράσινα - ροβίτσα
- Φάβα
- Κουκιά
- Μπιζέλι
- Σίτος σκληρός
- Πλιγούρι
Εκτός από τη γεύση τα ρύζια σε τι διαφέρουν μεταξύ τους; Δηλαδή Γλασσέ, Καρολίνα, Νυχάκι, Αμερικής Parboiled, Basmati, Yasmine, Άγριο, Ριζότο. Χορτοφαγία και veganισμός
- Ποια είναι τα σωστά βήματα για να κόψει κάποιος το κρέας;
- Ποιες είναι οι διατροφικές ελλείψεις που ίσως υπάρξουν;
- Τα συμπληρώματα διατροφής είναι απαραίτητα;
- Η χορτοφαγία και ο βιγκανισμός είναι κατάλληλες για παιδιά και εγκυμονούσες;
- Υπάρχουν άνθρωποι που απαγορεύεται να τις υιοθετήσουν;
- Είναι υγιεινό και ισορροπημένο το διαιτολόγιο των χορτοφάγων και των vegans;
- Τι οφέλη θα δει κάποιος στον οργανισμό και το σώμα του;
https://youtu.be/gz9SR81vvMs Το Shape Food Workshop ήταν powered by: