5 οικονομικά συστατικά για άμεση απώλεια βάρους

Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία όταν προσπαθείς να ξεφορτωθείς μερικά κιλά.

Στην προσπάθειά σου να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διατροφή ή και δίαιτα, με τις απαραίτητες προσθήκες που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από περιττά κιλά και λίπος, δε χρειάζεται να ανησυχείς ιδιαίτερα για το κόστος των υγιεινών συστατικών, τα οποία θα σε οδηγήσουν στην πραγματοποιήσει των fitness στόχων σου. Όπως επίσης, δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψεις μια μικρή περιουσία για να αποκτήσεις κάθε προϊόν διαίτης, με την ένδειξη "light", "χωρίς ζάχαρη", "χωρίς γλουτένη", "χαμηλό σε θερμίδες" κ.α, για να χάσεις απλώς μερικά κιλά.

Το μυστικό έγκειται στην έξυπνη κατανάλωση συστατικών με λίγες θερμίδες, πλούσια θρεπτική αξία και γεύση, πολλά από τα οποία συνήθως είναι προσιτά σε είδους budget. Για να σταματήσεις, λοιπόν, να ανησυχείς για τα χρήματα που πρόκειται να ξοδέψεις στην "ειδική" διατροφή που επιθυμείς να ακολουθήσεις, ορίστε πέντε οικονομικά συστατικά που σου επιτρέπουν να χάσεις βάρος, χωρίς να ξεφεύγεις από τον προϋπολογισμό σου.

1. Μπανάνες

Οι μπανάνες δεν είναι μόνο μια υγιεινή και χορταστική επιλογή σνακ, αλλά και μια πολύ οικονομική πρόταση για τις γλυκές συνταγές σου. Αντί να αγοράσεις προϊόντα αμφιβόλου παρασκευής για να απολαύσεις ένα διαιτητικό γλυκό, προτίμησε να φας μια μπανάνα με λίγο φυστικοβούτυρο.

2. Χούμους

Για να εμπλουτίσεις την γεύση των λαχανικών σου ή του κυρίως γεύματος σου, άφησε στην άκρη της "light" μαγιονέζα και επικεντρώσου στο χούμους. Ένα θρεπτικό ντιπ με βάση τα ρεβίθια που μπορεί να σε κρατήσει χορτάτη για ώρες, αρκεί να προσθέσεις μια – δύο κουταλιές της σούπας στο επόμενο υγιεινό σάντουιτς σου.

3. Αυγά

Χαμηλά σε θερμίδες, πλούσια σε θρεπτική αξία, τα αυγά είναι η πιο εύκολη και οικονομική λύση για ένα ελαφρύ γεύμα της στιγμής. Με μόνο 70 θερμίδες ανά μεσαίο αυγό και μπόλικη πρωτεΐνη, μπορείς να έχεις μια οικονομική και υγιεινή συνταγή σε μόλις λίγα λεπτά.

4. Βρώμη

Το πλιγούρι βρώμης συνδυάζεται με πολλές και διαφορετικές συνταγές, είτε γλυκές, είτε αλμυρές. Ένα σακουλάκι βρώμης είναι αρκετό για να δημιουργήσεις αρκετά υγιεινά γεύματα που θα σε βοηθήσουν να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου, λόγω της πληθώρας των φυτικών ινών που περιέχει.

5. Πιπεριές

Όποιο χρώμα και αν επιλέξεις οι πιπεριές είναι γεμάτες με βιταμίνη C, ενώ περιέχουν επίσης μια πολύ καλή ποσότητα φυτικών ινών. Η υψηλή περιεκτικότητα τους σε φυτικές ίνες αποτελεί το μυστικό που θα σε κρατήσει χορτάτη, ώστε να αποφύγεις τα τσιμπολογήματα μεταξύ των γευμάτων. Κομμένες σε κύβους, ολόκληρες ή σε φλούδες, οι πιπεριές είναι ιδανικές για να τις προσθέσεις σε μια ομελέτα, στην σούπα λαχανικών ή στην σαλάτα και κοστίζουν πολύ λιγότερα από κάθε άλλο έτοιμο προϊόν διαίτης.

Διάβασε επίσης: Πώς θα μαγειρεύεις υγιεινά και οικονομικά για σένα και τον σύντροφό σου

Πρωινό: Ποιες συνήθειες σε βοηθούν να απαλλαγείς από το λίπος στην κοιλιά;