Τρεις (πολύ) συχνοί μύθοι γύρω από το βραδινό γεύμα

Τι επισημαίνει η διατροφολόγος.

Το βραδινό είναι ένα από εκείνα τα γεύματα που ακολουθούνται από πάρα πολλούς μύθους και περιοριστικές πεποιθήσεις. Πολλά έχουν ειπωθεί κατά καιρούς για το τελευταίο γεύμα της μέρας. Μπορούμε να παχύνουμε τελικά από αυτό; Και τι ώρα πρέπει να προτιμήσουμε να το καταναλώσουμε; Είναι αλήθεια ότι αν φάμε πολύ αργά, οι θερμίδες θα μείνουν στο σώμα μας και θα μετατραπούν σε λίπος; Η διατροφολόγος Ελένη Τσαχάκη, μέσα από μία ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Ιnstagram, μιλά για τρεις κοινούς μύθους γύρω από το βραδινό και μάς επισημαίνει τι ισχύει στην πραγματικότητα. 

Μύθος Νο1: "Δεν πρέπει να τρώω το βραδινό μετά τις 20.00"

Δεν έχει σημασία τι ώρα θα φας το γεύμα, αλλά πόση ώρα πριν τον ύπνο θα έχεις το βραδινό σου γεύμα. Το βραδινό είναι σημαντικό να έχει 3 ώρες διαφορά από την ώρα που θα πέσεις για ύπνο. 

Μύθος Νο2: "Το βραδινό δεν πρέπει να περιέχει υδατάνθρακες"

Οι υδατάνθρακες αποτελούν το βασικό συστατικό παροχής ενέργειας, ακόμα και το βράδυ που ξεκουράζεσαι και κοιμάσαι. Παρόλο που μπορεί να θεωρείς ότι το σώμα σου δεν κινείται και άρα δεν καίει θερμίδες, στην πραγματικότητα λειτουργεί. 

Μύθος Νο3: "Μήπως είναι αργά για να φάω βραδινό;"

Αρκετοί άνθρωποι αποφεύγουν τα κυρίως γεύματα κατά τη διάρκεια της μέρας ή τσιμπολογούν, με αποτέλεσμα στο τέλος της μέρας να καταναλώνεις ένα μεγάλο βραδινό γεύμα. Ταυτόχρονα, το έντονο αίσθημα της πείνας οδηγεί σε λιγότερη αυτοσυγκέντρωση με αποτέλεσμα πέρα από την ποσότητα συχνά να υπάρχουν τρόφιμα που είναι πολύ λιπαρά και αλμυρά. 

Δες αναλυτικά την ανάρτηση της διατροφολόγου. 

 

Ελαφρύ δείπνο: Τι επιλέγει για τελευταίο γεύμα της μέρας η Χριστίνα Μπόμπα;