Πώς θα προσθέσεις έξτρα φυτικές ίνες και καλά λιπαρά σε μία σαλάτα;

Ο πιο εύκολος και νόστιμος τρόπος είναι αυτό το κρεμώδες, πράσινο και σούπερ θρεπτικό dressing. Να με τι θα αντικαταστήσεις τις παχυντικές σος στις σαλάτες σου.

Πολλές φορές μια πλούσια σαλάτα, με τις κατάλληλες προσθήκες, μπορεί να αντικαταστήσει επιτυχώς το κυρίως γεύμα και να χορτάσει το πεινασμένο σου στομάχι. Τρυφερό μαρούλι, τραγανό iceberg, ζουμερά ντοματίνια και χρωματιστές πιπεριές είναι τα απολύτως απαραίτητα για να δημιουργήσεις ένα χορταστικό on the go γεύμα, το οποίο φυσικά μπορεί να περιλαμβάνει επιπλέον κοτόπουλο, τόνο, μανιτάρια ή οποιοδήποτε άλλο συστατικό της προτίμησής σου.

Διάβασε επίσης: Σαλάτα με αβοκάντο, ρεβίθια με τσίλι και ραπανάκι

Ακόμα και αν δεν επιλέξεις να προσθέσεις τίποτα περισσότερο ή και να διαφοροποιήσεις εντελώς την παραπάνω κλασσική συνταγή, σίγουρα ολοκληρώνοντας την δημιουργία σου θα χρειαστεί να προσθέσεις ένα dressing για να δέσεις τα υλικά, αλλά και να απογειώσεις γευστικά την σαλάτα σου. Μια θρεπτική αλλά και νόστιμη επιλογή "σάλτσας" είναι η παρακάτω επιλογή, η οποία ετοιμάζεται εύκολο και έχει μοναδική κρεμώδης υφή, ενώ διαθέτει μόνο καλά λιπαρά και ελάχιστες θερμίδες.

Υλικά (για μια ικανοποιητική ποσότητα)

1/4 φλιτζανιού σχοινόπρασο

1/4 φλιτζάνι φύλλα φρέσκα baby σπανάκι

1/2 αβοκάντο

1/4 φλιτζάνι κάσιους

1 κουταλιά της σούπας διατροφική μαγιά

Χυμό από 1/2 λεμόνι

Λίγο μαϊντανό

1/2 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση: Τοποθέτησε όλα τα υλικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακάτεψε τα όλα πολύ καλά. Σέρβιρε πάνω στην δροσερή σαλάτα σου και απόλαυσε περισσότερα θρεπτικά συστατικά σε ένα μόνο γεύμα.