Η συνήθεια που μπορεί να διπλασιάσει τις πιθανότητες απώλειας των κιλών που θέλεις

Ένα εύκολο και αποτελεσματικό hack για να χάσεις βάρος (θα σου πάρει μόλις 15 λεπτά την ημέρα).

Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές στρατηγικές όσον αφορά στην απώλεια βάρους. Πολλοί είναι εκείνοι που μπορεί να προσπαθήσουν να χάσουν βάρος γρήγορα κάνοντας ασκήσεις για απώλεια λίπους, όπως προπονήσεις HIIT, ακολουθώντας διαλειμματική νηστεία ή δοκιμάζοντας tips που ενισχύουν το μεταβολισμό, όπως η κατανάλωση περισσότερου πράσινου τσαγιού.

Ωστόσο, έχει βρεθεί ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χάσεις βάρος είναι η παρακολούθηση και η τροποποίηση της διατροφής σου. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε ήδη από το 2008 έδειξε ότι οι άνθρωποι που παρακολουθούν τη διατροφή τους κρατώντας ημερολόγια διατροφής χάνουν περίπου το διπλάσιο βάρος από εκείνους που δεν παρακολουθούν τι καταναλώνουν.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι "οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να χάσουν βάρος εάν έχουν τα κατάλληλα εργαλεία και υποστήριξη. Και το ημερολόγιο τροφίμων, σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα ή ένα μάθημα διαχείρισης βάρους, είναι ο ιδανικός συνδυασμός εργαλείων και υποστήριξης."

iStock
iStock

Πολλοί από εμάς εξακολουθούμε να είμαστε πολύ αρνητικοί στο να παρακολουθούμε τι τρώμε, επειδή το βλέπουμε ως ένα μεγάλο καθήκον. Η καταγραφή όσων τρώμε σε ημερολόγιο, συνήθως, θεωρείται μια πολύ επαχθής, βαρετή συνήθεια που απαιτεί πολύ χρόνο και χώρο στο μυαλό μας, επομένως οι περισσότεροι δεν το κάνουν. Δεν είναι, ωστόσο: μια άλλη πολύ πιο πρόσφατη μελέτη παρακολούθησε τον χρόνο που χρειάζεται για να καταγράψεις το φαγητό σου, σε σχέση με τα αποτελέσματα που μπορούν να επιτευχθούν.

Αυτή η μελέτη, που δημοσιεύτηκε από το Κέντρο Έρευνας Υγείας του Kaiser Permanente, διαπίστωσε επίσης ότι όσο περισσότερα αρχεία τροφίμων κρατούσαν οι άνθρωποι, τόσο περισσότερο βάρος έχασαν. Οι συμμετέχοντες διαπίστωσαν επίσης ότι ξόδευαν κάτι περισσότερο από 14 λεπτά την ημέρα καταγράφοντας τι έφαγαν και ήπιαν.

Έχω κολλήσει στα κιλά! Τι να κάνεις όταν κολλήσει το νούμερο της ζυγαριάς