8 ιδέες για υγιεινά μεσημεριανά γεύματα από την Ελένη Πετρουλάκη

Χορταστικές και νόστιμες επιλογές με θρεπτικά συστατικά και λίγες θερμίδες.

Η Ελένη Πετρουλάκη, όντας ιδιαίτερα ενεργή στα social media, μοιράζεται συχνά συμβουλές και tips για έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Από την τακτική άσκηση μέχρι την ισορροπημένη διατροφή, η Ελληνίδα wellness coach προτρέπει τους διαδικτυακούς της φίλους να φροντίζουν τη σωματική και πνευματική υγεία τους, υιοθετώντας απλές αλλά πολύ σημαντικές συνήθειες ευεξίας.

Μια από αυτές είναι και το μεσημεριανό γεύμα. Το lunch break που οι περισσότεροι παραλείπουν καθώς βρίσκονται στο χώρο εργασίας τους, αφήνοντας το στομάχι άδειο για ώρες. Η παραπάνω τακτική εκτός από ανθυγιεινή, μπορεί να αποτελέσει μεταβολικό πρόβλημα μελλοντικά, να επηρεάσει αρνητικά τα επίπεδα της ινσουλίνης, ενώ δεν εξυπηρετεί την προσπάθεια σου να απαλλαγείς από περιττά κιλά και λίπος. Όπως επισημαίνει η γνωστή γυμνάστρια η προετοιμασία ενός θρεπτικού γεύματος πολλές φορές δεν απαιτεί ούτε ιδιαίτερο κόπο, αλλά ούτε και ώρες μαγειρέματος, όμως εξασφαλίζει πολύτιμα συστατικά στον οργανισμό, βελτιώνοντας πολλές λειτουργίες του αλλά και κατευνάζοντας το έντονο αίσθημα πείνας.

Το μεσημεριανό γεύμα που επιλέγει και η ίδια, σύμφωνα με τις αναρτήσεις της στο Instagram, απαρτίζεται από υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, υγιή λιπαρά, φυτικές ίνες και υδατάνθρακες, ενώ την εποχή αυτή επιλέγει μεταξύ άλλων πολλά φρέσκα και δροσερά λαχανικά. Δημιουργώντας έτσι μια ποικιλία μεσημεριανών γευμάτων, αποτελούμενη από νόστιμες σαλάτες, μαγειρευτά τύπου κοκκινιστό στην κατσαρόλα, ριζότο με θαλασσινά κ.α.

8 ιδέες για υγιεινά μεσημεριανά γεύματα από την Ελένη Πετρουλάκη: 

Παραλλαγή Σαλάτας Κρητικού Ντάκου 

 

Γαρίδες ψητές με σαλάτα

 

Ομελέτα με πράσινη σαλάτα και αβοκάντο 

Σαλάτα με κολοκυθόσπορους και κινόα

Ψητό φιλέτο με σαλάτα από σπαράγγια 

Βραστά αυγά με ντοματίνια, τυρί και παξιμάδια χαρουπιού 

Τονοσαλάτα 

Φακές με σύγκλινο 

Διάβασε επίσης: Η Ελένη Πετρουλάκη αποκαλύπτει το μυστικό του ιδανικού πρωινού για απώλεια βάρους