Το γρήγορο και υγιεινό σνακ για τις στιγμές "που δεν υπάρχει κανένα σνακ στο σπίτι"

Μόνο με τρία υλικά αυτό το υγιεινό σνακ θα καλύψει την ανάγκη σου για κάτι γλυκό.

Πόσες φορές η έντονη επιθυμία για κάτι γλυκό έχει βρει τα ντουλάπια της κουζίνας σου άδεια από λιχουδιές; Ίσως πολλές. Όμως και γεμάτα να τα έβρισκε, οι έτοιμες γλυκές τροφές που προμηθεύεσαι από την αγορά για τις "δύσκολες ώρες" δεν έχουν να προσφέρουν κανένα θρεπτικό συστατικό στον οργανισμό σου, ενώ επιβαρύνουν σημαντικά και τη σιλουέτα σου, ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.

Για όλες, λοιπόν, αυτές τις περιπτώσεις η παρακάτω εύκολη και λαχταριστή συνταγή θα γίνει το αγαπημένο σου σπιτικό σνακ, όταν στο σπίτι δεν υπάρχει κανένα άλλο σνακ. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι κουβερτούρα (άγλυκη κατά προτίμηση) και φυστικοβούτυρο, το οποίο όταν βασίζεται σε αυτού καθαυτού φυσικά συστατικά, χωρίς επιβλαβείς προσθήκες, αναβαθμίζει την διατροφική αξία του γεύματος.

Υλικά:

Ριζογκοφρέτες

Κουβερτούρα (70% κακάο)

Φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση:

Λιώσε την κουβερτούρα προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας ή σε μπεν μαρι. Θρυμμάτισε τις ριζογκοφρέτες μέσα στην λιωμένη κουβερτούρα και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε ελάχιστο αλάτι. Σε ένα ταψί στρώσε ένα κομμάτι λαδόκολλα και ρίξε το μείγμα. Από πάνω πασπάλισε με φυστικοβούτυρο και έπειτα βάλτο στο ψυγείο ή την κατάψυξη να παγώσει. Έτοιμο!