Το πρωινό smoothie που επιλέγει η Μαίρη Συνατσάκη για να ξεκινήσει γεμάτη ενέργεια την ημέρα της

Η εύκολη, go to επιλογή όταν δεν έχεις αρκετό χρόνο για ένα ολοκληρωμένο πρωινό.

Κάθε εποχή του χρόνου, εκτός από αλλαγές στον καιρό, φέρνει μαζί της και νέες προσθήκες για τη διατροφή μας. Το φθινόπωρο, για παράδειγμα, επιστρέφουμε συνήθως σε επιλογές φρούτων και λαχανικών όπως το ρόδι, τα αχλάδια, τα μήλα, τα ακτινίδια, το μπρόκολο, το σπανάκι, τα λαχανάκια Βρυξελλών κ.α. Όμως εκτός από τα οπωροκηπευτικά, το ήξερες ότι υπάρχουν και άλλες τροφές που επιλέγονται συγκεκριμένες εποχές του χρόνου; Όπως το μέλι θα έλεγε κανείς.

Όχι όμως οποιοδήποτε μέλι, αλλά το βιολογικό μέλι ρείκι φθινοπώρου, που πολλοί δε γνωρίζουν καν τη σπουδαία διατροφή του αξία αλλά και τις σημαντικές ιδιότητες του. Ανάλογα με το είδος του ρέικου – είδος φυτού/βοτάνου που ανήκει στην κατηγορία των Ερεικωδών – που τρυγούν οι μέλισσες διαχωρίζεται σε φθινοπωρινό ή ανοιξιάτικο, με αρκετούς να επιλέγουν την ιδιαίτερη γεύση και τις έντονες αρωματικές νότες του την εποχή αυτή. Το συγκεκριμένο είδος μελιού είναι πλούσιο σε φυτικές πρωτεΐνες, μέταλλα, ένζυμα και βιταμίνες του συμπλέγματος β, ενώ ξεχωρίζει για την περιεκτικότητα του σε φαινόλες και αντιοξειδωτικά.

Το εν λόγω νόστιμο και πλούσια γευστικά συστατικό επιλέγει στο πρωινό της γεύμα και η Μαίρη Συνατσάκη, η οποία δημοσιεύοντας ένα σχετικό βίντεο στο προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μοιράστηκε μια εύκολη και go to επιλογή πρωινού για τις ημέρες που απλώς δεν προλαβαίνεις. Συγκεκριμένα, η γνωστή YouTuber επιλέγει για πρωινό ένα smoothie θρεπτικό και χορταστικό smoothie με γάλα αμυγδάλου, μέλι ρείκι και μπανάνα. Ορίστε και η συνταγή:

Υλικά:

1 ποτήρι του κρασιού γάλα αμυγδάλου

2 κουταλιές της σούπας πίτουρο βρώμης

1 κουταλιά της σούπας πρόβειο γιαούρτι

1 μπανάνα

Λίγα cranberries

1 κουταλιά της σούπας μέλι ρείκι

Τοποθέτησε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και αφού τα χτυπήσεις πολύ καλά έχεις έτοιμο στην στιγμή ένα απολαυστικό και κυρίως υγιεινό ρόφημα για το γραφείο.

Διάβασε επίσης: Ποιο είναι το μέλι με τα περισσότερα αντιοξειδωτικά;