Νηστεία: Εύκολα και γρήγορα μπιφτέκια λαχανικών από τη διατροφολόγο

Είτε νηστεύεις, είτε είσαι vegan, είτε αναζητάς την αλλαγή, τα παρακάτω χορτοφαγικά μπιφτέκια θα σε κάνουν να απολαύσεις ακόμα περισσότερα τα λαχανικά.

Είναι νόστιμα, ζουμερά, με υψηλή διατροφική αξία και κυρίως χορταστικά: τα μπιφτέκια λαχανικών είναι μια φυτική επιλογή που αξίζει μια θέση στην διατροφή σου είτε βρίσκεσαι σε περίοδο νηστείας, είτε είσαι vegan και vegetarian, είτε απλώς αναζητάς τρόπους να προσθέσεις περισσότερα φρέσκα λαχανικά στα γεύματα σου. Η διαδικασία παρασκευής τους είναι ιδιαίτερη εύκολη και απλή, αφού όπως προτείνει η διατροφολόγος Δέσποινα Τερζίδου το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα αντικολλητικό τηγάνι για να μαραθούν και να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά και έπειτα με την γνωστή τεχνική προετοιμασίας των μπιφτεκιών, έχεις έτοιμα τα δικά σου homemade μπιφτέκια λαχανικών.

Υλικά:

2 καρότα

4 μανιτάρια φρέσκα

2 κολοκυθάκια μικρά

5 φουντίτσες μπρόκολο

μαϊντανό

80-90γρ φρυγανιά ολικής τριμμένη

2κ.σ.ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, σκόρδο

Εκτέλεση:

Κόβουμε όλα μου τα λαχανικά σε μικρά κυβάκια-κομματάκια και τα ρίχνω σε αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζω μέχρι να μαραθούν (οχι να λιώσουν) Μόλις μαλακώσουν ελαφρώς ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό και τα μπαχαρικά ! Μόλις κρυώσει ελαφρώς το μείγμα ρίχνω την φρυγανιά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε μισή ώρα ψυγείο. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψάκι και με λαδωμένα χέρια πλάθουμε μπιφτέκια 100γρ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στους 180° για 40'.

Διάβασε επίσης: Γεμιστά πράσα με ρύζι και κουρκουμά