Το παρακάτω γλυκό ψωμί κανέλας είναι απίστευτα αφράτο, ενώ το ετοιμάζεις σε μόλις 10 λεπτά. Με μόλις 2,2 γρ. καθαρών υδατανθράκων ανά φέτα, είναι ό,τι πρέπει για πρωινό ή απογευματινό, χωρίς ενοχές. Πρόκειται για μια γλυκιά εκδοχή ψωμιού από αλεύρι αμυγδάλου, με μια πλούσια στρώση κανέλας. Το αποτέλεσμα; Εύκολο, γρήγορο και εξίσου νόστιμο.
Γλυκό ψωμί με κανέλα χωρίς ζάχαρη
Υλικά:
Για το ψωμί:
- 5 μεγάλα αυγά
- ½ φλ. γλυκαντικό (100 γρ.)
- ½ φλ. βούτυρο (114 γρ.), λιωμένο
- ⅓ φλ. γάλα αμυγδάλου (80 ml), χωρίς ζάχαρη
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 ¼ φλ. αλεύρι αμυγδάλου (225 γρ.)
- ¼ φλ. αλεύρι καρύδας (30 γρ.)
- ⅓ φλ. πρωτεΐνη ορού γάλακτος (33 γρ.), χωρίς γεύση
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση κανέλας:
- ¼ φλ. γλυκαντικό (50 γρ.)
- 1 κ.σ. κανέλα
Εκτέλεση:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C και στρώσε τη φόρμα με χαρτί ψησίματος.
Χτύπα τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και να αποκτήσουν διπλάσιο όγκο (περίπου 2 λεπτά). Πρόσθεσε το γλυκαντικό και χτύπα για άλλο 1 λεπτό.
Ανακάτεψε το λιωμένο βούτυρο, τη βανίλια και το γάλα αμυγδάλου.
Σε ξεχωριστό μπολ, ανακάτεψε τα στεγνά υλικά (αλεύρι αμυγδάλου, αλεύρι καρύδας, πρωτεΐνη και μπέικιν πάουντερ). Πρόσθεσέ τα στα υγρά και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Φτιάξε τη γέμιση ανακατεύοντας το γλυκαντικό με την κανέλα.
Ρίξε τη μισή ζύμη στη φόρμα, πρόσθεσε τη γέμιση και σκέπασε με την υπόλοιπη ζύμη. Ρίξε το υπόλοιπο μείγμα κανέλας από πάνω.
Με ένα μαχαίρι, δημιούργησε το εφέ "μάρμαρο" ανακατεύοντας απαλά το μείγμα.
Ψήσε για 50-55 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα. Αν αρχίσει να ροδίζει πολύ, κάλυψε με αλουμινόχαρτο.
Άφησέ το να κρυώσει εντελώς πριν το κόψεις.
Φύλαξέ το σε αεροστεγές δοχείο για 4 μέρες (ή έως 6 στο ψυγείο). Μπορείς επίσης να το καταψύξεις για έως 6 μήνες.
Διάβασε επίσης:
Πρωτεϊνικά ψωμάκια χωρίς αλεύρι με 3 υλικά από τη Νάντια Μπουλέ
Συνταγή για καρυδόψωμο με βρώμη - θα απογειώσει κάθε σου γεύμα