Βρες την πιο νόστιμη συνταγή για καρυδόψωμο και συνδύασε αυτό το θρεπτικό και χορταστικό ψωμί με ταχίνι ή με ένα κομμάτι παραδοσιακή γραβιέρα, αν δε νηστεύεις.
Διάβασε επίσης: Νηστίσιμη σαλάτα με φακές και κινόα
Συνταγή για καρυδόψωμο
Υλικά
- 1/2 λίτρο χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 500 γρ. αλεύρι για ψωμί
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. καρύδια
Εκτέλεση
- Αλέθουμε τα 100 γρ. καρύδια σε πούδρα και τα υπόλοιπα 50 γρ. τα σπάμε ελαφρά.
- Στον κάδο κουζινομηχανής ρίχνουμε 1 φλιτζάνι από το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και περιμένουμε μερικά λεπτά. Μόλις εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες, προσθέτουμε τα αλεύρια, το μέλι και τα αλεσμένα καρύδια.
- Ανακατεύουμε με το γάντζο σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη ζύμη.
- Τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη και πλάθουμε φραντζολάκια τα οποία τοποθετούμε σε ξεχωριστές φόρμες, που έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο και πασπαλίσει με αλεύρι.
- Χαράζουμε απαλά την επιφάνειά τους, τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 περίπου λεπτά, να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
- Τα ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα καρύδια.
- Ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 30 λεπτά.
Διάβασε επίσης: Νηστίσιμη συνταγή για σαλάτα με αγκινάρες και μανιτάρια
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr