Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα από πάνω, με πραγματικά μοναδική γεύση, που κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα σας. Φανταστική συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Υλικά
- 2/3 φλ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο ή καθαρό βούτυρο
- 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
- 1 κ.σ. κανέλα τριμμένη
- 2½ φλ. ζάχαρη
- 4 φλ. νερό
- 1/2 φλ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
- 1/2 φλ. σταφίδα σουλτανίνα
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 1 φλούδα λεμονιού
- 1 ξύλο κανέλας
- 100 γρ. πικρή σοκολάτα ψιλοκομμένη.
Για το γαρνίρισμα
- Λίγη λιωμένη σοκολάτα
- Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
Δες περισσότερα στο thetoc.gr