Το τέλειο γλυκό για τη Μ. Εβδομάδα: Αφράτο κέικ με ταχίνι και γλάσο σοκολάτας

Συνταγή για ένα τέλειο νηστίσιμο γλυκό, που μπορείτε να φτιάξετε μιας και μπήκαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Συνταγή για ένα τέλειο νηστίσιμο γλυκό, που μπορείτε να φτιάξετε μιας και μπήκαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Νηστίσιμη και αφράτη ταχινόπιτα σε στυλ κέικ με κομματάκια σοκολάτας και λιχούδικο γλάσο σοκολάτας από πάνω από τον γνωστό σεφ Δημήτρη Μακρυνιώτη.

Νηστίσιμη συνταγή: Ταχινόπιτα κέικ με γλάσο σοκολάτας

Υλικά

  • 200 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
  • 20 ml μπράντι
  • 250 γρ. ταχίνι
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • 100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
  • λίγο λάδι και λίγο αλεύρι για το ταψί

Για το γλάσο

  • 250 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 120 ml ελαιόλαδο

Δες περισσότερα στο thetoc.gr