Αν έχεις μεγαλώσει με τα κλασικά παγωτά τύπου magnum, τότε ξέρεις πολύ καλά αυτή τη λαχταριστή αίσθηση: τραγανή σοκολάτα απ’ έξω, βελούδινη γέμιση από μέσα, και μια γλύκα που σε κάνει να λιώνεις στην πρώτη μπουκιά. Τι θα έλεγες όμως αν μπορούσες να απολαύσεις αυτή την εμπειρία, χωρίς ζάχαρη, χωρίς επεξεργασμένα υλικά και με μόλις 4 υλικά; Ναι, γίνεται — και μάλιστα πιο εύκολα απ’ όσο φαντάζεσαι.
Αυτά τα υγιεινά, καραμελένια παγωτά τύπου magnum είναι το απόλυτο καλοκαιρινό σου γλυκάκι! Τα φτιάχνεις στο σπίτι σου, σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς παγωτομηχανή, και έχεις ένα γλυκό που θα απολαύσεις χωρίς ενοχές. Η κρεμώδης υφή και η τραγανή επικάλυψη σοκολάτας δημιουργούν έναν συνδυασμό που δύσκολα θα ξεχάσεις. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν (αν φυσικά προλάβουν πριν τα εξαφανίσεις εσύ!) και είναι ιδανικά για όλες τις ώρες: μετά το φαγητό, στην παραλία, ή απλά κάθε φορά που χρειάζεσαι μια μικρή δόση απόλαυσης.
Παγωτίνια magnum σε ξυλάκι
Υλικά:
- 4 χουρμάδες
- 1,5 μπανάνα
- 2 κ.σ κακάο
- 100γρ σοκολάτα για επικάλυψη
Εκτέλεση:
1) Πέρασε τους χουρμάδες σε ένα ξυλάκι για παγωτό, όπως φαίνεται, και βάλε τους μέσα στις θήκες για παγωτό.
2) Χτύπησε στο μπλέντερ τις μπανάνες με το κακάο και ρίξε το μείγμα μέσα στις θήκες. Αν δεν έχεις τέτοιες, μπορείς άνετα να χρησιμοποιήσεις και μια φόρμα για παγάκια!
3) Βάλε τα στην κατάψυξη για περίπου τέσσερις ώρες ή μέχρι να σφίξουν καλά. Στο μεταξύ, λιώσε τη σοκολάτα σε ένα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με δύο δάχτυλα νερό, σε χαμηλή φωτιά.
4) Βούτηξε τα παγωτίνια ένα-ένα μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και άφησέ τα πάνω σε μια λαδόκολλα να σταθεροποιηθούν. Μπορείς να τα φας αμέσως ή να τα φυλάξεις στην κατάψυξη για όταν τα λαχταρήσεις!
Διάβασε επίσης:
Παγωτό μπανάνα με μόλις 2 υλικά και χωρίς παγωτομηχανή