Μόλις δοκιμάσεις αυτούς τους κολοκυθοκεφτέδες, θα καταλάβεις γιατί είναι ταυτισμένοι με το καλοκαίρι. Αν λατρεύεις τα εποχιακά, φρέσκα υλικά και προσέχεις τη διατροφή σου, αυτή η συνταγή είναι για σένα.
Ξέχνα το τηγάνι και το περιττό λάδι - εδώ μιλάμε για μια εκδοχή που ψήνεται στον φούρνο, χωρίς να χάνει τίποτα από τη νοστιμιά της. Δημιουργημένη από τη διατροφολόγο Αλεξάνδρα Κοντοδήμου (@nutrition_home), η συνταγή αυτή σε βοηθά να απολαύσεις ό,τι αγαπάς χωρίς ενοχές. Ιδανική αν έχεις ξεκινήσει δίαιτα ή απλώς θες κάτι πιο ελαφρύ αλλά νόστιμο.
Φτιάξ’ τους για σνακ, για κυρίως ή και για το τάπερ στη δουλειά. Είναι τόσο ελαφριοί και χορταστικοί που θα τους αγαπήσεις από την πρώτη μπουκιά.
Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου
Υλικά:
*για 14 κολοκυθοκεφτέδες
- 3 κολοκυθάκια
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 2 αυγά
- 150γρ φέτα χαμηλών λιπαρών
- αλατοπίπερο
- 100γρ βρώμη
- 2 κ.γ baking powder
► Ψήνεις στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
Διάβασε επίσης:
Τι τρώνε οι διατροφολόγοι το καλοκαίρι; Πάρε ιδέες από 10 ειδικούς
Τραγανοί ντοματοκεφτέδες με μυζήθρα στον φούρνο - Έτοιμοι σε 15'
Συνταγή για λαχταριστούς καβουροκεφτέδες: Τέλειο πιάτο για λάτρεις των θαλασσινών