Συνταγή για λαχταριστούς καβουροκεφτέδες: Τέλειο πιάτο για λάτρεις των θαλασσινών

Αλλά και πανεύκολο στην παρασκευή. Ένα ιδανικό πιάτο για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

καβουροκεφτέδες iStock

Οι καβουροκεφτέδες παρασκευάζονται με κρέας καβουριών, μπαχαρικά και πατάτα και συχνά σερβίρονται με μια ποικιλία από σάλτσες για ντιπ. Η παρασκευή τους στο σπίτι είναι εκπληκτικά εύκολη και μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός και νόστιμος τρόπος να εντυπωσιάσεις τους φίλους και την οικογένειά σου.

Σε αυτό το άρθρο, θα βρεις μια νόστιμη συνταγή για καβουροκεφτέδες που είναι εύκολο να ακολουθήσεις και σίγουρα θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις των θαλασσινών. Είτε είσαι έμπειρη στο μαγείρεμα είτε αρχάρια στην κουζίνα, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όποιον θέλει να προσθέσει μία ξεχωριστή νότα θαλασσινών στο μενού της Καθαράς Δευτέρας - και όχι μόνο. 

Συνταγή για καβουροκεφτέδες

Συστατικά

3 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ ματσάκι μαϊντανό
1 μεγάλο αυγό 
750 γρ μαγειρεμένο καβούρι
300 γρ πουρέ πατάτας
1 κ.γ. λευκό πιπέρι
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
αλεύρι για το πασπάλισμα
ελαιόλαδο
κάρδαμο
σάλτσα ταρτάρ

Εκτέλεση

Κόβουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό.

Χτυπάμε το αυγό.

Αναμειγνύουμε το καβούρι, τις πατάτες, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, το λευκό πιπέρι, το καγιέν και το αυγό σε ένα μπολ με λίγο αλάτι.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και μετά πλάθουμε σε κεφτέδες 6 εκ.

Πασπαλίζουμε με αλεύρι και τηγανίζουμε ρηχά σε λάδι σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν ή σε air fryer. 

Σερβίρουμε με κάρδαμο και μια σάλτσα ταρτάρ.

Συνταγή για λαγάνα και 5 ακόμα νηστίσιμες συνταγές (γλυκά, μηλόπιτα, ριζότο...)

Η παραδοσιακή συνταγή για ταραμοσαλάτα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i