Το ψωμί χωρίς γλουτένη που λατρεύει η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση – Και μπορείς να φτιάξεις εύκολα κι εσύ

Δοκίμασε το ψωμί χωρίς γλουτένη που προτείνει η Εριέττα Κούρκουλου! Ιδανικό για δίαιτα, εύκολο και πεντανόστιμο με καθαρά υλικά.

Έχεις ευαισθησία στη γλουτένη ή γενικά προσπαθείς να αποφεύγεις τρόφιμα που είναι αρκετά πλούσια σε αυτή; Δεν χρειάζεται να τα κόψεις όλα όσα παραδοσιακά περιλαμβάνουν αυτήν την ομάδα πρωτεϊνών. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές τροφών με διαφορετικές γεύσεις και υφές που μπορούν να σε βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και στη βελτίωση της πεπτικής σου υγείας.

Εννοείται μπορείς να βρεις σε φούρνους, σουπερμάρκετ και καταστήματα με βιολογικά προϊόντα τέτοιες επιλογές. Όμως, είναι ακόμη καλύτερο να επιχειρήσεις να φτιάξεις κι εσύ κάτι μόνη σου στο σπίτι, ώστε να έχεις το πάνω χέρι και να ξέρεις ακριβώς τι καταναλώνεις. 

Έτσι, σου βρήκα μια συνταγή για ψωμί χωρίς γλουτένη, μιας και το κλασικό και ειδικά λευκό ψωμί που αγοράζεις από τον φούρνο της γειτονιάς σου ή ακόμη χειρότερα συσκευασμένο από το σούπερ μάρκετ δεν αποτελεί και την υγιέστερη επιλογή, ειδικά αν στοχεύεις να χάσεις κιλά φέτος το καλοκαίρι. 

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τη συνταγή για αυτό το ψωμί, όπως τη μοιράστηκε μαζί μας η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση μέσα από ένα στόρι της στον μη επαγγελματικό λογαριασμό της στο instagram (livewithlove_erietta). 

Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 65 γρ. αλεύρι καρύδας
  • 45 γρ. ψύλλιο
  • 40 γρ. κοπανισμένος λιναρόσπορος
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.σ. αλάτι
  • 500 γρ. χλιαρό νερό 
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. μηλόξυδο

 Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά και μετά προσθέτουμε μέσα όλα τα υγρά.
  • Θέλουμε μια ζύμη υγρή, αλλά που να μην κολλάει στα χέρια. Αν κολλάει, προσθέτουμε λίγο λίγο το ψύλλιο.
  • Ζυμώνουμε για 3 λεπτά, κάνουμε μια μπάλα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. 
  • Δίνουμε στο ψωμί μας το σχήμα που θέλουμε και με βρεγμένα χέρια ισιώνουμε την επιφάνεια. 
  • Το βάζουμε σε φόρμα με λαδόκολλα. 
  • Ψήνουμε για 50 με 60 λεπτά. 

Instagram
Instagram

Διάβασε επίσης:

Φούσκωμα στην κοιλιά: Αυτή η τροφή το μειώνει, λέει το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής

Ολικής, πολύσπορο ή προζυμένιο; Ποιο είναι το καλύτερο ψωμί για υγεία και απώλεια βάρους;