Για άλλη μια φορά αναρωτιέσαι τι να μαγειρέψεις τώρα που κάνει ζέστη. Δεν θέλεις και πολύ να ανάψεις τον φούρνο, ούτε να παιδευτείς τόσο και λογικά το μόνο που σκέφτεσαι είναι τα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας που σε περιμένουν. Οπότε λες μήπως να πάρεις κάτι πρόχειρο από την παραλία ή στον γυρισμό απ' έξω, για να τελειώνει η υπόθεση;
Όμως, αυτά τα πρόχειρα δεν θα σε κρατήσουν και πιθανόν να μην σε χορτάσουν κιόλας, με αποτέλεσμα να στραφείς και σε κάποιο οικογενειακό παγωτό το βράδυ πριν κοιμηθείς. Θα μου πεις καλοκαίρι είναι, ας φάμε και λίγο ξέγνοιαστα. Συμφωνώ, αλλά πού και πού μπορείς να φτιάχνεις και κάτι στο σπίτι, γρήγορο, εύκολο και πάνω από όλα υγιεινό.
Για αυτό, σου βρήκα μια συνταγή, που μας προτείνει η διατροφολόγος-διαιτολόγος Εύα-Άννα Πατλιάκα μέσα από ένα βιντεάκι στον λογαριασμό της στο Instagram (evannapatliaka_dietitian), για τονοσαλάτα ζυμαρικών με λαχανικά που τα έχει όλα: πρωτεΐνη, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και… χρώμα!
Υλικά
- ζυμαρικά της επιλογής σου
- κόκκινη πιπεριά
- καλαμπόκι
- μαϊντανός
και για την σως:
- 100γρ cottage
- 1κς μουστάρδα
- λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Δες αναλυτικά τη συνταγή στο παρακάτω βίντεο:
Διάβασε επίσης:
Τι να βάλεις στην τονοσαλάτα αντί για μαγιονέζα (για φουλ πρωτεΐνη και γεύση)!
Τα 3 λάθη που κάνεις στις μακαρονάδες και πώς να τα διορθώσεις
Λιγκουίνι με λεμόνι και κολοκυθάκια - Mοσχομυρίζει και θυμίζει καλοκαίρι