Πατάτες με αυγά στο τηγάνι - Στην πιο υγιεινή εκδοχή τους

Τόσο υγιεινό και light που μπορείς να το τρως κάθε μέρα!

Οι πατάτες με αυγά στο τηγάνι είναι ένα από τα πιο κλασικά πιάτα που σε έχουν συντροφεύσει από παιδί. Ένα φαγητό που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές, γιατί συνδυάζει δύο απλά υλικά που αγαπούν μικροί και μεγάλοι: τις τηγανητές πατάτες και τα αυγά. Είναι το πιάτο που σε χορταίνει, που σου δίνει χαρά μόνο και μόνο από τη μυρωδιά του στο τηγάνι, που σου θυμίζει οικογενειακά τραπέζια ή βιαστικά μεσημέρια γεμάτα νοστιμιά. Η απλότητα του το κάνει μοναδικό, αλλά και η γεύση του το καθιστά διαχρονικό, αφού σπάνια θα βρεις κάποιον που να μην το απολαμβάνει.

Βέβαια, όπως ξέρεις καλά, αυτός ο συνδυασμός μπορεί να είναι λίγο "βαρύς" θερμιδικά. Οι τηγανητές πατάτες και τα αυγά στο λάδι δεν φημίζονται για το light προφίλ τους, όσο κι αν λαχταράς να τα τρως συχνά. Γι’ αυτό η ανάγκη για μια πιο υγιεινή εκδοχή είναι μεγάλη, ώστε να συνεχίσεις να απολαμβάνεις την ίδια αγαπημένη γεύση χωρίς ενοχές. Εδώ έρχεται η πρόταση της food blogger Έμιλυ Βάγια (@emilyvagia), που έχει σκεφτεί για εσένα την πιο υγιεινή και light εκδοχή αυτού του κλασικού πιάτου. Με την κατάλληλη τεχνική και πιο ελαφριά υλικά, θα μπορείς να το εντάξεις ακόμη και στην καθημερινότητά σου, χωρίς να ανησυχείς για θερμίδες ή λιπαρά. Έτσι, παίρνεις όλη τη νοστιμιά που ξέρεις και αγαπάς, με έναν πιο ισορροπημένο και φιλικό προς τη διατροφή σου τρόπο.

Πατάτες με αυγά στο τηγάνι

Υλικά:

  • 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια
  • 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ρίγανη ή θυμάρι
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι (+ λίγη γλυκιά πάπρικα αν θέλεις)

Εκτέλεση:

1) Κόβεις τις πατάτες σε κυβάκια και τις βράζεις σε αλατισμένο νερό για 8–10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε. Τις στραγγίζεις καλά.

2) Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και ρίχνεις τις βρασμένες πατάτες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

3) Προσθέτεις καρότο, κολοκυθάκι και πιπεριές. Σωτάρεις για 5–7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

4) Χτυπάς τα αυγά με αλάτι και πιπέρι, τα περιχύνεις πάνω από το μείγμα και σκορπίζεις τη φέτα.

5) Σκεπάζεις το τηγάνι και αφήνεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσουν τα αυγά και να λιώσει η φέτα.

Διάβασε επίσης:

To no1 που πρέπει να προσέχεις στις πατάτες - ακόμα και αν είναι βιολογικές

Πατάτες σαν τηγανιτές… από πουρέ! Η εύκολη συνταγή για απόλυτα τραγανό αποτέλεσμα

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να ψήσεις τις πατάτες σου στο air fryer