Μπακλαβάς express στο air fryer - χωρίς βούτυρο και ζάχαρη

Η πιο ελαφριά εκδοχή του μπακλαβά, φτιαγμένη στο air fryer - Τι μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντί για φύλλο!

Ο μπακλαβάς είναι από εκείνα τα γλυκά που δύσκολα μπορείς να του αντισταθείς. Φτιαγμένος με πολλά λεπτά φύλλα, με πλούσιο γέμισμα και σιροπιασμένος με μέλι ή ζάχαρη, καταφέρνει πάντα να κλέβει την παράσταση σε κάθε τραπέζι. Το τραγανό φύλλο, το γλυκό σιρόπι και το μεθυστικό άρωμα της κανέλας δημιουργούν έναν συνδυασμό που ξυπνά αναμνήσεις και χαρίζει απόλαυση σε κάθε μπουκιά. Είναι ένα γλυκό που συνδέεται με παραδόσεις, οικογενειακές στιγμές και γιορτές, και παρ’ όλο που μοιάζει "βαρύ", πάντα υπάρχει χώρος για λίγο μπακλαβά μετά το φαγητό.

Όμως, ξέρω πως θέλεις να απολαμβάνεις γλυκά που είναι πιο ελαφριά και φιλικά στον οργανισμό σου, χωρίς βούτυρο, χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη, και μάλιστα εύκολα, στο air fryer! Γι' αυτό η ειδική σε θέματα wellness Δέσποινα Καισίδου (@dkhealthylife) σου έχει την απόλυτη συνταγή γι΄αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα.

Μπακλαβάς στο air fryer

Υλικά:

  • 3 φύλλα ρυζιού,
  • 30 γρ. φιστίκια Αιγίνης,
  • 30 γρ. καρύδια,
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη καρύδας (την ½ θα την κρατήσεις για πασπάλισμα),
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λιωμένο βούτυρο καρύδας.

Εκτέλεση:

1) Βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ να γίνουν μια ομοιόμορφη γέμιση.

2) Παίρνεις τα φύλλα ρυζιού, (αφού τα έχεις βουτήξει για λίγο μέσα σε νερό), τα γεμίζεις με το μείγμα, τα τυλίγεις και τα τοποθετείς στο air fryer μέχρι να γίνουν τραγανά και χρυσαφένια.

Μόλις τα βγάλεις, ρίχνεις από πάνω τη μισή κουταλιά ζάχαρη καρύδας που κράτησες και απολαμβάνεις έναν "εναλλακτικό" μπακλαβά που είναι και πεντανόστιμος και πιο υγιεινός!

Διάβασε επίσης:

Σιροπιαστό νηστίσιμο γαλακτομπούρεκο - Με γάλα σόγιας

Συνταγή για ραβανί με 3 υλικά - χωρίς αλεύρι και αυγά

Συνταγή για ρυζόγαλο με μέλι: Θα "ξυπνήσει" τις πιο γλυκιές σου αναμνήσεις