Γιαούρτι τον χειμώνα: 7 τρόποι να το κάνεις πιο "ζεστό" και comfort

Δεν χρειάζεται να το ζεστάνεις, αλλά να το "ντύσεις" με αρώματα, υφές και μικρές κινήσεις που θυμίζουν χειμώνα, θαλπωρή και γιορτινή διάθεση.

Κάθε χρόνο, με το που πιάνει το κρύο, συμβαίνει κάτι σχεδόν αυτόματα: το γιαούρτι "εξορίζεται" στο μυαλό μας ως καλοκαιρινή επιλογή. Κι όμως, το πρόβλημα δεν είναι το γιαούρτι, αλλά ο τρόπος που το καταναλώνουμε. Τον χειμώνα δεν θες απλώς κάτι ελαφρύ. Θες κάτι που να σε πάει νοερά σε κουζίνα που μυρίζει κανέλα, σε ζεστό ρόφημα, σε comfort ρυθμό. Και αυτό ακριβώς μπορείς να το πετύχεις, χωρίς να το μετατρέψεις σε γλυκό - υπερπαραγωγή και χωρίς να κάνεις περίπλοκα πράγματα. Το μυστικό είναι απλό: δίνεις στο γιαούρτι ζεστά αρώματα, χειμωνιάτικες υφές και συνδυασμούς που θυμίζουν "σπιτικό". Ορίστε 7 τρόποι που δουλεύουν πάντα.

Super προ-προπονητικό γιαούρτι: Η προσωπική μου συνταγή για ενέργεια και κορεσμό

1) Μήλο - κανέλα σαν "κομπόστα" 5 λεπτών

Κόψε μήλο σε κυβάκια, βάλε το σε αντικολλητικό με μια κουταλιά νερό, κανέλα και (αν θες) 2 γαρύφαλλα. Μόλις μαλακώσει, το ρίχνεις πάνω στο γιαούρτι. Το άρωμα κάνει όλο το μπολ να θυμίζει χειμώνα.

2) Ζεστός καφές/τσάι δίπλα + κανέλα από πάνω

Η ζεστασιά πολλές φορές είναι τελετουργία. Ένα μπολ γιαούρτι με κανέλα και ένα ζεστό ρόφημα δίπλα αλλάζει τελείως το mood.

3) Κακάο (όχι σοκολάτα): το trick του αρώματος

Λίγο άγλυκο κακάο και μια πρέζα κανέλα/βανίλια δίνουν αίσθηση σοκολατένιου χωρίς να γίνει γλυκό. 

4) Ζεστή βρώμη και κρύο γιαούρτι, σε layers

Φτιάξε λίγη βρώμη σαν porridge (με νερό ή γάλα) και βάλ’ τη ζεστή στο πιάτο. Από πάνω το γιαούρτι. Είναι η πιο χειμωνιάτικη υφή χωρίς να πειράξεις το γιαούρτι.

5) Ξύσμα πορτοκαλιού + κανέλα: Χριστούγεννα σε 30 δευτερόλεπτα

Το ξύσμα πορτοκαλιού δίνει "ζεστό" άρωμα αμέσως, ειδικά με κανέλα ή λίγο τζίντζερ. Είναι σαν να έβαλες αρώματα Χριστουγέννων στο μπολ.

6) Ταχίνι ή φυστικοβούτυρο σε μικρή ποσότητα 

Μισό κουταλάκι αρκεί για να δώσει χειμωνιάτικη νότα, γεμάτη γεύση. Το μυστικό είναι να το δεις σαν άρωμα, όχι σαν βασικό υλικό.

7) Αλμυρό, τύπου "χειμωνιάτικο ντιπ"

Αν το γλυκό δεν σου βγάζει ζεστασιά, πήγαινέ το αλλιώς: γιαούρτι με ελαιόλαδο, λεμόνι, σκόρδο, πιπέρι και μυρωδικά. Το τρως με ζεστό ψωμί/πατάτα φούρνου/λαχανικά. 

Τέσσερις εύκολες συνταγές για να απολαύσεις το γιαούρτι ως γλυκό