Συνταγή για φαλάφελ: Vegan και light κεφτεδάκια με ρεβίθια

Νόστιμη συνταγή για φαλάφελ, τέλεια και για την περίοδο της νηστείας.

Τα φαλάφελ (ή ρεβιθοκεφτέδες) είναι τυπικό πιάτο της μεσανατολίτικης κουζίνας που έχει κατακτήσει μεγάλη δημοφιλία και γενικότερα, όσο η vegan διατροφή γίνεται συνήθεια σε περισσότερους. Εκτός από vegan, αυτή η συνταγή είναι και νηστίσιμη και μπορείς να την βάλεις στο πρόγραμμά σου τώρα, την Σαρακοστή.

Διάβασε επίσης: Η νηστίσιμη συνταγή για μακαρόνια με κιμά σόγιας!

Συνταγή για φαλάφελ - Υλικά:

Μερίδες 4 - Προετοιμασία 10 λεπτά - Εκτέλεση 6 λεπτά

  • 400 γραμμάρια ρεβίθια πλυμένα και στραγγισμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 χούφτα μαϊντανό
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλιά του γλυκού κόλιαντρο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 200 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας (φτιαχτή ή αγοραστή)
  • πράσινη σαλάτα για τη γέμιση
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • πιτούλες για να τις γεμίσεις

Δες κι εδώ τη συνταγή για τα πιο νόστιμα μπιφτέκια σόγιας

Εκτέλεση

  • Βάζεις τα ρεβίθια στο μπλέντερ, μαζί με το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι το αλεύρι και το κρεμμύδι.
  • Αφαιρείς και πλάθεις σε στρογγυλό σχήμα. Τηγανίζεις σε αντικολλητικό σκεύος για τρία λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Φτιάχνεις σαντουιτσάκια γεμίζοντας την πίτα με φαλάφελ, πράσινη σαλάτα και κόκκινη σάλτσα.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα

161 θερμίδες, 8 γραμμ. λίπος (κορεσμένα 1 γραμμάριο), 18 γραμμ. Υδατάνθρακες, 6 γραμμ. Πρωτεΐνες, 3  γραμμ. φυτικές ίνες, σάκχαρα 3 γραμμάρια, αλάτι 0,36 γραμμάρια.