Σαλάτα με ψητές γλυκοπατάτες και λαχανίδα, έτοιμη σε 30'

Μια καλοκαιρινή συνταγή για εσένα που έχεις βαρεθεί τις κλασικές τηγανητές πατάτες.

Σου αρέσουν οι πατάτες αλλά θες να βρεις τρόπους να τις απολαύσεις πιο υγιεινά; Παρακάτω θα βρεις μια τέλεια και θρεπτική σαλάτα με ψητές γλυκοπατάτες και λαχανίδα για να απολαύσεις τις πατάτες αλλιώς.

Διάβασε επίσης: Τάρτα σοκολάτας με αβοκάντο και γλυκοπατάτα

Σαλάτα με ψητές γλυκοπατάτες και λαχανίδα

Μερίδες: 2

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Υλικά

  • 300 γραμμ. γλυκοπατάτες, κομμένες σε μπουκιές
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για τη γεύση
  • μία πρέζα αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1/2 λαχανίδα (περίπου 60 με 100 γραμμ.), κομμένη με το χέρι
  • χυμός από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 200οC. Άπλωσε τις γλυκοπατάτες σε μονό στρώμα σε ταψί, περίχυσε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε. Ανακάτεψε και ψήσ’ τες για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

2. Σε μεγάλο μπολ ανακάτεψε τη λαχανίδα, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. «Ζύμωσε» τη λαχανίδα τρίβοντας και σφίγγοντας τα φύλλα με τα χέρια σου, ώστε να ποτίσει το ντρέσινγκ τα φύλλα και να τα μαλακώσει. Άφησέ το στην άκρη.

3. Όταν ψηθούν οι γλυκοπατάτες, ανακάτεψέ τες με τη σαλάτα όσο είναι ακόμη ζεστές. Σερβίρισε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Διάβασε επίσης: Υγιεινή σαλάτα με μαύρα φασόλια και γλυκοπατάτα

Θρεπτική αξία ανά μερίδα 277 θερμίδες, 7 γραμμ. λιπαρά (1 γραμμ. κορεσμένα), 51 γραμμ. υδατάνθρακες, 4 γραμμ. πρωτεΐνες, 8 γραμμ. φυτικές ίνες