Κέικ γλυκιάς κολοκύθας χωρίς αλεύρι

Ο καιρός απαιτεί ζεστά ροφήματα. Να με τι θα τα συνοδεύσεις.

Από τη Μαριλένα Μίχα, εκπαιδευτικό Η εποχή της κολοκύθας έχει ξεκινήσει. Η καραντίνα σε θέλει σπίτι. Το instagram έχει κατακλυστεί από συνταγές, πειραματισμούς, banana breads και φθινοπωρινές κολοκυθόσουπες. Ο καιρός απαιτεί ζεστά ροφήματα. Με τι θα τα συνοδεύσεις όμως; Δες παρακάτω την πιο νόστιμη συνταγή για υγιεινό κέικ κολοκύθας χωρίς αλεύρι!

Υλικά:

150 γρ. αλεσμένη βρώμη 180 γρ. γλυκιά κολοκύθα λιωμένη 80 ml γάλα αμυγδάλου 2 κ.σ. μέλι 1 αυγό 15 γρ. μπέικιν πάουντερ 30 γρ. καρύδια (μπορείτε και παραπάνω) 30 γρ. σταφίδα καστανή 5 γρ. κανέλα 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Αλέθουμε τη βρώμη ώστε να γίνει αλεύρι. Παράλληλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά: βρώμη, μπέικιν, καρύδια, κανέλα, σταφίδες, αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αυγό με τον πουρέ κολοκύθας, το μέλι και το γάλα και τα πολτοποιούμε όλα μαζί. Έπειτα τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα πιρέξ και προσθέτουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45- 50 λεπτά… ή μέχρι το πιρούνι να βγει καθαρό από το κέικ όταν το τσιμπήσουμε (η μέθοδος της οδοντογλυφίδας ή αλλιώς τα κόλπα της νοικοκυράς)! Συνταγή για κέικ καρύδας