Ρωτήσαμε 10 ειδικούς: Ποιο συστατικό προσθέτουν στα γεύματά τους για αντιφλεγμονώδη δράση;

Ποιο είναι το κορυφαίο τρόφιμο που συμβάλλει στην υγεία μας σύμφωνα με τους τους ειδικούς;

Ρωτήσαμε 10 ειδικούς: Ποιο συστατικό προσθέτουν στα γεύματά τους για αντιφλεγμονώδη δράση;

Ιωάννα Μανδηλάρη –  @threpsisnutrition

Το νούμερο 1 αντιφλεγμονώδες τρόφιμο, το οποίο τυγχάνει να έχουμε σε αφθονία, είναι το ελαιόλαδο, γεμάτο με μονοακόρεστα λιπαρά και αντιοξειδωτικές ουσίες που είναι γνωστές για την προστατευτική τους δράση. Μου αρέσει να το προσθέτω ωμό, σε μαγειρεμένα ή μη φαγητά.

Σοφία Κόντη @healthnutritionbalance

Όπου μπορώ και συνδυάζεται προσθέτω κουρκουμά  ή πιπέρι καγιέν και ginger. Εκτός αυτού φροντίζω να καταναλώνω συχνά τροφές πλούσιες σε Ω3 καθώς μειώνουν την φλεγμονή όπως λιπαρά ψάρια, καρύδια, λιναρόσπορο, σπόροι chia  κτλ.

Βίρνα Σκουλίδη @dietlicious.gr

Σίγουρα δεν προσθέτω αλάτι και ζάχαρη που έχουν φλεγμονώδη δράση. Το πιο συνηθισμένο είναι η κανέλα στο πρωινό μου και η ντομάτα που μπορεί να μπει σε κάθε γεύμα από το τοστ και το μαγείρεμα (η σάλτσα ντομάτας περιέχει και μεγαλύτερη συγκέντρωση λυκοπενίου) μέχρι στο σνακ σαν ντοματίνια. 

Δήμητρα Κυριακοπούλου @dkiriakopoulou

Χρησιμοποιώ ωμό ελαιόλαδο που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, το προσθέτω είτε στις σαλάτες ή στο μαγειρεμένο φαγητό μου. Απλά στο φαγητό, ρίχνω το ελαιόλαδο στο τέλος για να μη χάσω κανένα «τόνο» θρεπτικότητας.

Βάσω Βαγιώτα @dietitians_diary

Η μεσογειακή διατροφή είναι γεμάτη με τρόφιμα που έχουν αντοφλεγωμονώδη δράση. Βασιλιάς τους, το ελαιόλαδο.

Δήμητρα Γλυνού @dimitra_glynou

Χρησιμοποιώ καλά λιπαρά οξέα όπως το ελαιόλαδο το αβοκάντο, σπόρους όπως ο λιναρόσπορος και ανάμεικτους ξηρούς κάπρους.

Αναστασία Κόκκαλη @kokkalidiet

Κουρκουμά και κανέλα σχεδόν παντού!

Μαρία Μέντζελου @maria.mentzelou

O κουρκουμάς είναι ένα πολύτιμο όπλο στην φαρέτρα μας για την καταπολέμηση της φλεγμονής και έχει πολυάριθμες χρήσεις από smoothies και μπισκότα μέχρι στις ομελέτες σου.

Nutrition Tip: Μην ξεχνάς να το συνοδεύεις με μαύρο πιπέρι για να αυξήσεις τη βιοδιαθεσιμότητά του.

Ζωή Σαμαρά @dieticious_sam

Πάντα λαχανικά και ελαιόλαδο.

Κάλλια Γιαννιτσοπούλου @kallia_giannitsopoulou

Κουρκουμά.

Διάβασε επίσης: