Σαλάτα σελινόριζα με αχλαδόμηλο και ντρέσινγκ γιαούρτι

Κάθε καλό πιάτο πρέπει να διαθέτει τον τέλειο συνδυασμό αλμυρού, γλυκού, ξινού και πικάντικου, αλλά και τραγανές και μαστιχωτές υφές.

Κάθε καλό πιάτο πρέπει να διαθέτει τον τέλειο συνδυασμό αλμυρού, γλυκού, ξινού και πικάντικου, αλλά και τραγανές και μαστιχωτές υφές, κάτι κρεμώδες και κάτι μαλακό. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχεις αυτό είναι με μια υπέροχη σαλάτα, όπως αυτή εδώ. Δοκίμαζε την ώρα που τη συνθέτεις για να ξέρεις αν πρέπει να προσθέσεις περισσότερα όξινα ώστε να ισορροπήσει το ελαιόλαδο. Τέλος, πρόσθεσε ξηρούς καρπούς για να γίνει τραγανή και χορταστική.

Διάβασε επίσης: Σαλάτα με κινόα και σπανάκι σε βαζάκι

Μερίδες: 6

Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά

Σαλάτα σελινόριζα με αχλαδόμηλο - Υλικά:

  • 1/2 φλ. πλήρες στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 φλ. χυμός λεμονιού φρεσκοστυμμένος
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. παπαρουνόσπορος
  • 1/4 κ.γ. μπούκοβο συν για το σερβίρισμα
  • Αλάτι
  • 1 μέτρια ρίζα σελινόριζα, καθαρισμένη, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε σπιρτόξυλα
  • 1 αχλαδόμηλο καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλ. αποξηραμένα βερίκοκα, κομμένα στη μέση
  • 1/4 φλ. ψημένα και αλατισμένα φιστίκια
  • 1/4 φλ. μαϊντανός κομμένος

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το λάδι, τους παπαρουνόσπορους, το μπούκοβο και μια πρέζα αλάτι. Δοκίμασε και προσάρμοσε τη γεύση.
  2. Πρόσθεσε τη σελινόριζα, το μήλο, τα βερίκοκα, τα φιστίκια και το μαϊντανό. Ανακάτεψε μέχρι να καλυφθούν καλά. Σέρβιρε αμέσως ή άφησε τη σαλάτα στο ψυγείο για έως και 2 ώρες. Ανακάτεψε ξανά πριν σερβίρεις.

Διάβασε επίσης: Συνταγή για σαλάτα με αβοκάντο, salsa verde και στρογγυλά φασολάκια