Σαλάτα με κινόα και σπανάκι σε βαζάκι

Η συνταγή για ένα εύκολο και υγιεινό γεύμα που μπορείς να πάρεις μαζί σου οπουδήποτε.

27.01.2019

εχεις διαβασει

Η ιδέα του να βάζεις το πρωινό και τις σαλάτες σου σε βαζάκια δεν σου αφήνει πια καμία δικαιολογία για να μην φας κάτι υγιεινό όταν ξυπνάς ή να πάρεις κάτι ελαφρύ μαζί σου στη δουλειά. Επειδή τα υλικά δεν ανακατεύονται μεταξύ τους, δεν υπάρχει κίνδυνος να μαραθούν τα λαχανικά σου ρουφώντας τη σος.

Και επειδή αυτά τα βάζα κλείνουν αεροστεγώς δεν φοβάσαι μην αδειάσει η σαλάτα μέσα στην τσάντα σου! Το «μυστικό» είναι να βάζεις πάντα ό,τι υγρό περιέχεται στον πάτο του βάζου και τα πράσινα λαχανικά στο επάνω μέρος.

Φτιάξε σαλάτα με κινόα και σπανάκι

Υλικά για 2 μερίδες
1 φλιτζάνι κινόα βρασμένη
3 φλιτζάνια φύλλα από φρέσκο σπανάκι
1 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι ντοματίνια
½ κρεμμύδι σε ψιλοκομμένο
4 κ. σ. βινεγκρέτ που θα φτιάξεις με τρία μέρη ελαιόλαδο, ένα μέρος ξύδι μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι)

Οδηγίες
Ρίχνεις μέσα σε ένα βάζο τα υλικά με της εξής σειρά: πρώτα τη βινεγκρέτ, μετά το κρεμμύδι, στη συνέχεια τα μανιτάρια, την κινόα και τέλος το σπανάκι. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο ολόφρεσκη, ακόμα κι αν τη φτιάξεις το προηγούμενο βράδυ. Όταν έρθει η ώρα του φαγητού, απλά ανακινείς το βαζάκι για να πάει η βινεγκρέτ παντού, ανοίγεις το καπάκι και απολαμβάνεις!

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece