Συνταγή για σαλάτα με αβοκάντο, salsa verde και στρογγυλά φασολάκια

Ένα σούπερ χορταστικό πιάτο που αποτελείται (κι όμως) μόνο από λαχανικά.

08.02.2019

Γράφει: Ελένη Δασκαλάκη

εχεις διαβασει

Συνταγή για σαλάτα με αβοκάντο

Τα λαχανικά δεν τα βαριόμαστε ποτέ! Σ’ αυτή την εκδοχή τους αναμειγνύουμε γεύσεις και αρώματα για ένα αναπάντεχο γευστικό αποτέλεσμα. Δοκίμασέ τη σαλάτα με αβοκάντο, salsa verde και στρογγυλά φασολάκια ως ένα ελαφρύ και διαφορετικό κυρίως γεύμα, ιδανικό για μια χαλαρή βραδιά με φίλους.

Μάραθος με καρύδια, σταφίδες και πικάντικο γιαούρτι: Vegan και ελαφριά σαλάτα

Συνταγή για σαλάτα με αβοκάντο, salsa verde και στρογγυλά φασολάκια:

Μερίδες: 4, Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά

Υλικά

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 5 σκελίδες σκόρδο, με τη φλούδα
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • Από 1 κ.σ. χοντροκομμένα φρέσκια μέντα, μαϊντανό, άνηθο, κόλιαντρο, εστραγκόν, σέλινο, νεροκάρδαμο και κάππαρη
  • 250 γρ. στρογγυλά φασολάκια
  • 400 γρ. μικρές ντομάτες ή ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα ή στη μέση
  • 4 αβοκάντο ώριμα, αλλά σφιχτά
  • 4 ραπανάκια κομμένα σαν σπιρτόξυλα
  • 1½ κ.γ. θαλασσινό αλάτι συν επιπλέον για καρύκευμα

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανε το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Βάλε σε μια λαμαρίνα τα φασολάκια και το σκόρδο και ψήσ’ τα μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να μαλακώσουν, γυρίζοντας μερικές φορές, για 8-10 λεπτά. Μη σβήσεις το γκριλ.
  2. Μετάφερε τα φασόλια σε ένα ξύλο κοπής και βάλε σε ένα μπλέντερ όλα τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τις σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες. Πρόσθεσε αλάτι και 1-2 κ.σ. νερό. Πολτοποίησε το μείγμα. Δοκίμασε και διόρθωσε τη γεύση με αλάτι και μετάφερε τη salsa σε μεγάλο μπολ.
  3. Κόψε τα φασολάκια σε κομμάτια μήκους περίπου 2,5 εκ. Πρόσθεσέ τα στη salsa μαζί με τα ντοματίνια. Ανακάτεψε και άφησέ τα στην άκρη.
  4. Κόψε τα αβοκάντο στη μέση και αφαίρεσε τα κουκούτσια. Με ένα κουτάλι αφαίρεσε την «ψίχα» χωρίς να χαλάσεις το σχήμα της. Βάλε τα αβοκάντο με το επίπεδο μέρος προς τα κάτω σε μια σχάρα στο γκριλ. Ψήσε μέχρι να σχηματιστούν σημάδια και να ξεκολλάνε από τη σχάρα, για 8-10 λεπτά.
  5. Μοίρασε τη salsa σε κάθε μισό αβοκάντο και γάρνιρε με τα κομμένα ραπανάκια. Σέρβιρε την υπόλοιπη salsa σε ένα μπολ.

Βιετναμέζικη ζεστή σαλάτα μυρωδικών με ψητά καρότα και κρεμμύδια

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.