Vegan alfredo, πέστο παντζαριού, σάλτσα κολοκύθας: 3 ιδέες για σάλτσες για ζυμαρικά που δοκιμάσαμε στο SHAPE

Δες κάποιες από τις αγαπημένες μας δημιουργίες

Αγαπάμε πάντα τις κλασικές συνταγές, όπως είναι η σάλτσα με ντομάτα, υπάρχουν όμως πολλές ακόμα υγιεινές και νόστιμες σάλτσες για ζυμαρικά. Παρακάτω θα βρεις 3 ιδέες για νέες σάλτσες.

Δες επίσης: Χορτοφαγικά μπιφτέκια με παντζάρι και κινόα από τη διατροφολόγο Δέσποινα Μαρσέλου

Το πρώτο βήμα είναι να βρεις τα καλύτερης ποιότητας συστατικά. Ολόκληρες ντομάτες σε κονσέρβα, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, φρέσκα λαχανικά: Αυτά είναι τα βασικά συστατικά για ένα εξαιρετικό πιάτο.

Μετά παίξε με τα υλικά για να «εφεύρεις» νέες γεύσεις – βάλε ροζέ κρασί αντί για κόκκινο ή αρνίσιο κιμά αντί για μοσχαρίσιο. Δες κάποιες από τις αγαπημένες μας δημιουργίες.

Σάλτσες για ζυμαρικά: 3 υγιεινές και νόστιμες ιδέες για να αντικαταστήσεις τις κλασικές συνταγές:

Vegan Alfredo 

Σε ένα μπλέντερ βάλε 3 κ.σ.  ελαιόλαδο, 6 κ.σ. διατροφική μαγιά, 1 σκελίδα σκόρδο, 3/4 κ.γ. αλάτι Ιμαλαΐων, λίγο μαύρο πιπέρι, 2 φλ. κάσιους ωμά (μουλιασμένα 3-4 ώρες σε νερό), 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης (προαιρετικά), 1 φλ. νερό (ανάλογα με το πόσο αραιή ή πηχτή θέλεις τη σάλτσα). Σέρβιρε με ριγκατόνι ή φετουτσίνι και πασπάλισε με τριμμένα κάσιους.

Πέστο παντζαριού 

Χρησιμοποίησε ένα πολύ δυνατό μπλέντερ για να πολτοποιήσεις ωμά παντζάρια μαζί με  βασιλικό ή μαϊντανό, καρύδια, χυμό πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι και  ελαιόλαδο. Προτίμησέ το σε ζυμαρικά βίδες, που, χάρη στο σχέδιό τους, συγκρατούν μεγάλη ποσότητα σάλτσας.

Δες επίσης: Τραχανότο με παντζάρι και τυριά από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη

Σάλτσα κολοκύθας 

Σοτάρισε σε τηγάνι λιωμένο σκόρδο σε 1 κ.γ. βούτυρο για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε 1 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας και 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου. Ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν και πρόσθεσε λίγο πιπέρι καγιέν, λίγο μαύρο πιπέρι, λίγη τσίλι και ελάχιστο μοσχοκάρυδο και άσε να βράσει για 10 λεπτά. Υπέροχη με τορτελίνια.