H συνταγή για νηστίσιμο και γευστικό ταμπουλέ

Αν νηστεύεις πρέπει να συμπεριλάβεις αυτή τη συνταγή στη διατροφή σου - θα ενθουσιαστείς!

Για εσένα που νηστεύεις, αλλά όχι μόνο, το ταμπουλέ είναι μια τέλεια λύση για να απολαύσεις κάτι ελαφρύ και πολύ θρεπτικό για τα γεύματά σου.

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα (μέχρι να βράσει και να κρυώσει το πλιγούρι

Χρόνος μαγειρέματος: 3-4 λεπτά

Μερίδες: 4

Η συνταγή για ταμπουλέ

Υλικά

  • 250 γραμμ. πλιγούρι βρασμένο
  • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες, χωρίς φλούδα και σπόρους, ψιλοκομμένες
  • 4 μικρά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • χυμό 4 λεμονιών
  • 2/3 φλιτζ. χλιαρό νερό
  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Διάβασε επίσης: Φτιάξε υγιεινά τσιπς γλυκοπατάτας στο φούρνο

Εκτέλεση

1. Βάλε το πλιγούρι σε ένα μπολ και πρόσθεσε το νερό και το χυμό των λεμονιών. Ανακάτεψε ελαφρά και άφησε το πλιγούρι να φουσκώσει για 30 λεπτά περίπου. Πρόσθεσε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και το δυόσμο και ανακάτεψε ξανά.

2. Περίχυσε στο μείγμα τις 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χτυπημένες μαζί με μία πρέζα αλάτι και άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Διατήρησε το ταμπουλέ στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρεις.

Διάβασε επίσης: 15 πηγές φυτικής πρωτεΐνης για τη νηστεία ή αν είσαι vegetarian