Νόστιμη σούπα καλαμποκιού: Μια τέλεια σούπα με φθινοπωρινό λαχανικό

Πειραματίσου με φθινοπωρινά λαχανικά, γεμάτα θρεπτικά στοιχεία. Απόψυξε πρώτα το καλαμπόκι, βάζοντάς το σε μεγάλο σουρωτήρι κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό.

Πειραματίσου με φθινοπωρινά λαχανικά, γεμάτα θρεπτικά στοιχεία. Απόψυξε πρώτα το καλαμπόκι, βάζοντάς το σε μεγάλο σουρωτήρι κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό.

Χειμερινές σούπες: 10 αγαπημένες μας συνταγές για σούπα λαχανικών ή με κρέας, βελουτέ ή όχι, από σεφ, διαιτολόγους και bloggers

Σούπα καλαμποκιού:

Μερίδες: 6

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά

Υλικά:

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κοτσάνι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κ.γ. αλάτι (προαιρετικά)
  • 4 φλιτζ. νερό
  • 2 ή 3 μικρές κόκκινες ή κίτρινες πατάτες, κομμένες σε κύβους των 2 εκ.
  • 3 φλιτζ. καλαμπόκι κατεψυγμένο
  • 1/2 φλιτζ. γάλα πλήρες
  • μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ή μαϊντανός για τη γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

  • Σε κατσαρόλα, λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σέλινο, το σκόρδο και το αλάτι (αν θέλεις).
  • Σοτάρισέ τα για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να μαλακώσουν το κρεμμύδι και το σέλινο.
  • Πρόσθεσε το νερό και τις πατάτες, άφησέ τα να βράσουν και χαμήλωσε τη φωτιά. Σκέπασέ τα λιγάκι και σιγόβρασέ τα για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  • Πρόσθεσε το καλαμπόκι και σιγόβρασε για άλλα 5 λεπτά. Ρίξε ανακατεύοντας το γάλα και άφησέ τα να σιγοβράσουν λιγάκι για 1 λεπτό ακόμη.
  • Πασπάλισε με πιπέρι, βάλε τη σούπα με την κουτάλα σε βαθιά πιάτα, γαρνίρισε με κρεμμυδάκια ή μαϊντανό και σέρβιρε.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα (2 φλιτζάνια): 178 θερμίδες, 6 γραμμ. λιπαρά, 2 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά, 31 γραμμ. υδατάνθρακες, 5 γραμμ. πρωτεΐνες, 50 mg ασβέστιο, <1 mg σίδηρος, 63 mg νάτριο.