Τι να κάνω όταν τρώω πολύ; Να πώς θα ξεπεράσεις το food hangover

Ένα μεγάλο γεύμα μπορεί να σε φουσκώσει και να σου προκαλέσει πονοκέφαλο ακριβώς όπως και η υψηλή κατανάλωση αλκοόλ. Να πώς θα επανέλθεις.

Ένα μεγάλο γεύμα μπορεί να σε φουσκώσει και να σου προκαλέσει πονοκέφαλο ακριβώς όπως και η υψηλή κατανάλωση αλκοόλ. Να πώς θα επανέλθεις.

Τι να κάνω όταν τρώω πολύ; Να πώς θα ξεπεράσεις το food hangover:

#1. Η κίνηση είναι υποχρεωτική

Η υπερκατανάλωση επιβραδύνει την πέψη, γι’ αυτό αισθάνεσαι τόσο γεμάτη και υποτονική. Επιπλέον, οι πολύ αλμυρές και πολύ γλυκές τροφές τραβούν υγρό από τα κύτταρά μας χαμηλώνοντας τα επίπεδά τους. Για να αντισταθμίσεις αυτή την αντίδραση, πρέπει να κινηθείς. Κάνοντας μια βόλτα μετά το φαγητό, βοηθάς στην αποκατάσταση των υγρών των κυττάρων και του μεταβολισμού και έτσι θα νιώσεις καλύτερα πιο γρήγορα.

"Έφαγα πολύ χθες!": 5 διαφορετικά προγράμματα αποτοξίνωσης

#2. Πιες έξυπνα

Το νερό βοηθά την πέψη και τα επίπεδα υγρών των κυττάρων σου. Πίνε 1 ποτήρι νερό μετά από κάθε κοκτέιλ ή ποτήρι κρασί. Και άλλη μια έξυπνη κίνηση; Απόφυγε το χωνευτικό ποτό μετά το γεύμα. Σε μελέτη στο British Medical Journal τονίζεται ότι οι συμμετέχοντες που έπιναν χωνευτικό μετά από ένα βαρύ γεύμα αφομοίωσαν το φαγητό πιο αργά απ’ όσους έπιναν νερό.

#3. Τρώγε περισσότερο, όχι λιγότερο

Το ένστικτό σου λέει να επιλέξεις πολύ ελαφριά γεύματα την επόμενη μέρα για να εξισορροπήσεις το βαρύ γεύμα της προηγούμενης. Αλλά αν το κάνεις αυτό, θα παραμείνεις πεινασμένη – και θα μπεις στον πειρασμό να το παρακάνεις ξανά. Φάε κανονικά, εστιάζοντας σε τρόφιμα που είναι υψηλά σε αδιάλυτες φυτικές ίνες και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, όπως τα λαχανικά ή τα όσπρια. Αυτός ο τύπος ινών ανατροφοδοτεί την πέψη (το λίπος το επιβραδύνει) βοηθώντας σε να ανακάμψεις.

8 κόλπα για να αλλάξεις τις συνήθειες που παχαίνουν