Γλυκό με τσάι matcha και παγωτό από την Ιαπωνική κουζίνα

Το τέλειο επιδόρπιο για μια βραδιά με Ιαπωνικές συνταγές

Το pocky  (ένα γιαπωνέζικο σνακ τύπου κριτσίνι) και τα corn flakes προσθέτουν την απαραίτητη τραγανή υφή σε αυτό το αρωματισμένο με τσάι matcha επιδόρπιο. Δοκίμασέ το τώρα!

Μερίδες: 1

Χρόνος: 5 λεπτά

Δες επίσης:Κρέπες παντζαριού με κοτόπουλο, μανιτάρια και γραβιέρα

Επιδόρπιο με τσάι matcha - Υλικά:

  • 3 κ.σ. corn flakes
  • 1-2 κ.σ. matcha frozen yogurt ή άλλο παγωτό
  • 1 φέτα παντεσπάνι, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1/2 φλ. φράουλες σε φέτες
  • Κρέμα γάλακτος χτυπημένη, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • Σκόνη matcha, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • Μatcha Pocky, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Δες επίσης: Κρέπες light: 5 εκδοχές της κρέπας χωρίς λευκό αλεύρι για υγιεινό αποτέλεσμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο φαρδύ ποτήρι βάλε σε στρώσεις τα corn flakes, το παγωτό, το παντεσπάνι και τις φράουλες και επανάλαβε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Μπορείς να ολοκληρώσεις το επιδόρπιο με 1 κ.σ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος, μια πρέζα σκόνη matcha, μερικά corn flakes και matcha Pocky.