Κρέπες παντζαριού με κοτόπουλο, μανιτάρια και γραβιέρα

Οι καλύτερες επιλογές για πρωινό, όπως τα αβγά και οι κρέπες, αλλάζουν εντελώς όταν προσθέτεις πιο έντονες γεύσεις.

04.09.2018

Γράφει: Ελένη Κουκούλη

εχεις διαβασει

Κρέπες παντζαριού

Μερίδες: 4

Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά

Δες επίσης: Πώς θα φτιάξεις ψωμί από κινόα (και ένα τέλειο spread με αβοκάντο!)

Κρέπες παντζαριού με κοτόπουλο, μανιτάρια και γραβιέρα:

Υλικά

  • 1 φλ. νιφάδες βρόμης
  • 1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/4 φλ. γάλα
  • 3 αβγά
  • 1/2 φλ. βρασμένο παντζάρι, χοντροκομμένο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι συν επιπλέον για το καρύκευμα
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού φρεσκοστυμμένος
  • 1/4 φλ. μαϊντανός χοντροκομμένος συν 2 κ.σ. ψιλοκομμένος
  • 3 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1½ κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.γ. ανάλατο βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο1 μικρό κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες
  • 220 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 1/4 φλ. νερό
  • 1 φλ. μαγειρεμένο κοτόπουλο, «μαδημένο»
  • 1/2 φλ. τριμμένη γραβιέρα

Εκτέλεση

1. Βάλε σε ένα μπλέντερ τη βρόμη, 1/2 φλ. γιαούρτι, το γάλα, τα αβγά, τα παντζάρι και το αλάτι. Πολτοποίησε μέχρι να ομογενοποιηθεί και άφησε το μείγμα να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά.

2. Στο μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ ανάμειξε το υπόλοιπο γιαούρτι, το λεμόνι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, 2 κ.γ. θυμάρι, 1/2 κ.γ. σκόρδο και αλατοπίπερο.

3. Λιώσε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι. Πρόσθεσε 1/2 φλ. από το χυλό στο τηγάνι και στριφογύρισέ το για να πάει παντού. Ψήσε την κρέπα από τη μία πλευρά μέχρι να σχηματιστούν «φούσκες», για 45-60 λεπτά. Γύρισέ την από την άλλη πλευρά και συνέχισε για άλλα 30-45 δευτερόλεπτα. Μετάφερε κάθε κρέπα σε μια πιατέλα και επανάλαβε με τον υπόλοιπο χυλό.

Δες επίσης: Κράκερ βρώμης με αλεύρι φαγόπυρου, ρίγανη και λιαστή ντομάτα από τη Δρ Μαρία Ψωμά

4. Σκούπισε με ένα χαρτί το τηγάνι και βάλ’ το ξανά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και τσιγάρισέ το μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου για 1 λεπτό. Βάλε το υπόλοιπο σκόρδο και τα μανιτάρια και συνέχισε μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται, περίπου για 3 λεπτά. Πρόσθεσε νερό, το υπόλοιπο 3/4 κ.γ. θυμάρι και το κοτόπουλο και συνέχισε το μαγείρεμα μέχρι να πάρουν χρώμα τα μανιτάρια, περίπου για 2 λεπτά. Καρύκεψε με αλάτι και πιπέρι. Απόσυρε από τη φωτιά και πρόσθεσε το χοντροκομμένο μαϊντανό. Στο κέντρο κάθε κρέπας μοίρασε 2 κ.σ. τυρί και περίπου το 1/4 από τη γέμιση με μανιτάρια και το κοτόπουλο. Επανάλαβε με τις υπόλοιπες κρέπες. Αν θέλεις, μπορείς να ζεστάνεις τις κρέπες στο φούρνο για να λιώσει περισσότερο το τυρί. Σέρβιρε με σάλτσα γιαουρτιού (γιαούρτι, αλατοπίπερο και ψιλοκομμένα μυρωδικά και φρέσκο κρεμμυδάκι).

*Φτιάξε παραπάνω κρέπες και γέμισέ τες με ό,τι λαχανικά και πρωτεΐνη έχεις
στο ψυγείο σου για ένα γρήγορο δείπνο μέσα στην εβδομάδα.

Διατροφική αξία ανά μερίδα: 397 θερμίδες, 20 γρ. λιπαρά (7,8 γρ. κορεσμένα λιπαρά), 28 γρ. υδατάνθρακες, 5 γρ. φυτικές ίνες, 28 γρ. πρωτεΐνη

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

#shapegreece