Φρουί ζελέ χωρίς ζάχαρη και ζελατίνη με γεύση πεπόνι από τη διατροφολόγο Ιωάννα Μανδηλάρη

Μια χαμηλή σε θερμίδες και σάκχαρα δροσιστική συνταγή από τη διατροφολόγο μας

Από την Ιωάννα Μανδηλάρη, Ολιστική Διαιτολόγο-Διατροφολόγο και blogger threpsisnutrition.com

Δες πώς θα φτιάξεις πανεύκολα ζελέ φρούτων αντικαθιστώντας τη ζελατίνη με αγάρ. Τον πολυσακχαρίτη από θαλάσσια φύκη που χρησιμοποιούν οι vegan. Πρόσθεσε πεπόνι και τριαντάφυλλο για ενυδάτωση και αναζωογόνηση!

Δες επίσης:  2 συνταγές για γλυκά ΧΩΡΙΣ ψήσιμο: Μπάλες καρύδας και μπουκιές με βούτυρο αμυγδάλου

Ζελέ πεπόνι με ροδόνερο - Υλικά:

  • 1/2 πεπόνι ή 1 κούπα χυμό άλλου φρούτου
  • 1 κούπα νερό
  • 3 κ.σ. ροδόνερο
  • 2-3 κ.σ. στέβια ή άλλο γλυκαντικό
  • 1,5 κ.γ. σκόνη αγάρ

Δες επίσης:  To δοκιμάσαμε! Σπιτικά cookies μπανάνας με MONO 3 υλικά (και χωρίς αλεύρι ή ζάχαρη)!

Οδηγίες

  • Τοποθετούμε στο blender το πεπόνι κομμένο σε κομμάτια και χτυπάμε
  • Περνάμε το χυμό πεπονιού από σουρωτήρι ώστε να μείνει μόνο το υγρό, χωρίς ίνες
  • Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και το αγάρ, ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να διαλυθεί. Μπορούμε να ελέγξουμε με το κουτάλι μας αν η σκόνη έχει εξαφανιστεί. Συνήθως χρειάζεται μια βράση
  • Ρίχνουμε το μείγμα του νερού, στο χυμό
  • Προσθέτουμε ροδόνερο και στέβια κατά βούληση. Οι ποσότητες που αναφέρονται είναι ενδεικτικές
  • Τοποθετούμε σε φορμάκια και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον δύο ώρες

Δες και άλλες συνταγές από τη διατροφολόγο Ιωάννα Μανδηλάρη