Τέσσερις μύθοι γύρω από τη fitness ρουτίνα των γυναικών

Παρόλο που πολλοί πιστεύουν ότι οι cardio προπονήσεις προσφέρουν άμεση απώλεια βάρους, κάτι τέτοιο μάλλον δεν ισχύει απόλυτα.

Για να διατηρήσεις άψογη την φυσική σου κατάσταση στο πέρασμα του χρόνου δεν αρκεί απλώς να ακολουθείς τακτικά ένα πρόγραμμα γυμναστικής, καθώς οι ανάγκες του σώματος μας διαφοροποιούνται όσο μεγαλώνουμε. Επιπλέον, είναι αδύνατο να αυτοαποκαλείσαι fit όταν δεν ακολουθείς το κατάλληλο για εσένα πρόγραμμα γυμναστικής, το οποίο όχι μόνο σε βοηθάει να φτάσεις στον fitness goal που έχεις θέσει, αλλά και να παραμείνεις υγιής.

Διάβασε επίσης: Πώς θα εντάξεις την κίνηση στην καθημερινότητά σου;

Όπως εξηγεί η fitness γκουρού Sonnalli Seygall σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η wellness routine των γυναικών διαθέτει πολλά διαφορετικά σημεία από εκείνη των ανδρών, ενώ μάλιστα πολλές φορές δημιουργούνται παρερμηνείες και ανακρίβειες σχετικά με αυτές, λόγω της πληθώρας των πληροφοριών. Σε μια προσπάθεια να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, η ηθοποιός και λάτρης της φυσικής κατάστασης αναλύει 4 μύθους γύρω από την fitness ρουτίνα των γυναικών, αποκαλύπτοντας την αληθινή εκδοχή αυτών.

Μύθοι και αλήθειες γύρω από την fitness ρουτίνα των γυναικών

Μύθος 1ος: Οι προπονήσεις με αντιστάσεις (βάρη) κάνουν ογκώδες το σώμα μιας γυναίκας

Αλήθεια: Οι προπονήσεις με αντιστάσεις ενδυναμώνουν τους μύες και είναι σημαντικές για την μελλοντική υγεία των τελευταίων. Δεν πρόκειται να αποκτήσεις τους ογκώδες αρρενωπούς μύες που σκέφτεσαι, εκτός εάν η τεστοστερόνη δεν βρίσκεται σε ισορροπία ή καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες από αυτές που καίει το σώμα σου.

Μύθος 2ος: Δεν πρέπει να τρως αμέσως μετά την προπόνηση

Αλήθεια: Για να μπορέσουν να ανακάμψουν οι μύες έπειτα από μια έντονη ή λιγότερο δυναμική προπόνηση απαιτείται η κατανάλωση θρεπτικών συστατικών από αντίστοιχες θρεπτικές τροφές. Επομένως όταν δεν τρως απολύτως τίποτα δεν βοηθάς τους μύες σου να επανέλθουν από την πίεση που έχει ασκηθεί σε αυτούς.

Μύθος 3ος: Μπορείς να δουλέψεις κατευθείαν "αδύνατα" σημεία

Αλήθεια: Είναι λογικό να επιθυμείς να ενισχύσεις κατευθείαν τα πιο "αδύναμα" σημεία του σώματος σου, ωστόσο θα πρέπει να φροντίσεις την συνολική ενδυνάμωση της φυσικής σου κατάστασης.

Μύθος 4ος: Για να χάσεις βάρος ακολούθησε μόνο cardio προπονήσεις

Αλήθεια: Η αερόβια άσκηση είναι σημαντικό μέρος μιας ρουτίνας γυμναστικής που στοχεύει στην απώλεια βάρους καθώς μέσω αυτής αναβαίνουν γρήγορα οι καρδιακοί παλμοί με αποτέλεσμα να καις πιο άμεσα θερμίδες. Ωστόσο, από μόνη της δεν μπορεί να λειτουργήσει άμεσα και αποτελεσματικά. Απαιτείται ένας συνδυασμός αερόβιων προπονήσεων (τρέξιμο, ποδήλατο, γιόγκα) και δυναμικών ασκήσεων με βάρη.