Τα καλύτερα αθλήματα για να χάσεις βάρος

Θέλεις να χάσεις βάρος; To Harvard συνέταξε μία λίστα με προτεινόμενα αθλήματα και δραστηριότητες για να ακολουθήσεις.

Η σωματική άσκηση και η ισορροπημένη διατροφή είναι βασικά στοιχεία για να χάσεις βάρος και να διατηρήσεις τη φόρμα σου. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα αθλήματα εξίσου αποτελεσματικά στην καύση θερμίδων και στην επίτευξη αποτελεσμάτων. Ο Dr. Lee, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Harvard, έχει συντάξει μια έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς τα αθλήματα που προτείνονται για απώλεια βάρους.

Κολύμβηση

Σύμφωνα με την έκθεση, η κολύμβηση θεωρείται "η τέλεια άσκηση" λόγω της χαμηλής επίδρασής της στις αρθρώσεις και της ικανότητάς της να δουλεύει τις περισσότερες μυϊκές ομάδες. Η άνωση του νερού ανακουφίζει από την ένταση στις οδυνηρές αρθρώσεις και ταυτόχρονα καίει μεγάλο αριθμό θερμίδων. Επιπλέον, η κολύμβηση βελτιώνει την καρδιαγγειακή αντοχή, τονώνει το σώμα και βελτιώνει την ευελιξία δουλεύοντας ενάντια στην αντίσταση του νερού.

Τάι Τσι

Αυτή η κινεζική πολεμική τέχνη συνδυάζει κίνηση και χαλάρωση και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για τους ηλικιωμένους. Ο Dr. Lee τονίζει ότι η ισορροπία είναι ζωτικής σημασίας για τη φυσική κατάσταση και το τάι τσι βοηθά στη βελτίωση αυτής της ικανότητας, η οποία τείνει να επιδεινώνεται με την ηλικία. Εκτός από τη διατήρηση της ισορροπίας, αυτή η πρακτική ενισχύει επίσης τους μυς και συμβάλλει στη συνολική ευημερία.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr