Αυτό είναι το κρέας που "ρίχνει" τη χοληστερόλη

Δεν είναι κοτόπουλο, ούτε γαλοπούλα. Το κρέας που έχει τη χαμηλότερη χοληστερόλη από όλα είναι απρόσμενο, νόστιμο και με λιγότερα λιπαρά. Το έχεις δοκιμάσει;

Όταν ακούμε για υγιεινό κρέας, το μυαλό πάει σχεδόν αυτόματα στο κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα. Αυτά μας έχουν μάθει να αποκαλούμε "καλές" επιλογές για τη χοληστερόλη και την καρδιά μας. Όμως η επιστήμη δείχνει αλλού – πιο απρόσμενα, πιο εξωτικά, και ίσως πιο νόστιμα. Το κρέας με τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε χοληστερόλη αυτή τη στιγμή δεν είναι κάποιο γνωστό πουλερικό ή ψάρι. Είναι το κρέας στρουθοκαμήλου. 

Δες περισσότερα στο esquire.com.gr