Πόνος στον αυχένα; Μήπως φταίει το κινητό σου;

Πώς σχετίζεται ο πόνος στον αυχένα με το αγαπημένο σου κινητό;

Έχεις συνειδητοποιήσει ότι ο πόνος στον αυχένα είναι πολύ πιθανό να συνδέεται με το αγαπημένο σου κινητό; Φαίνεται πως οι ώρες που περνάς σκρολάροντας, κάνουν τη ζημιά τους!

Πόνος στον αυχένα και κινητό

Το αποδεικνύει έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Surgical Technology: Η πίεση που ασκείται στον αυχένα όταν χαμηλώνουμε το κεφάλι κατά 60 μοίρες για να κοιτάξουμε την οθόνη του κινητού είναι όση θα ασκούνταν εάν σηκώναμε ένα βάρος 30 κιλών. Καθώς μάλιστα όλο αυτό το σκρολάρισμα δεν είναι κάτι περιστασιακό, όσο περνά η μέρα κι εμείς ασχολούμαστε λιγότερο ή περισσότερο με το κινητό μας, η πίεση στον αυχένα μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Για τις ανάγκες της μελέτης ο ορθοπεδικός-χειρουργός Kenneth Hansraj δημιούργησε στον υπολογιστή ένα μοντέλο σπονδυλικής στήλης και το κύρτωσε κατά 0, 15, 30, 45 και 90 μοίρες. Ταυτόχρονα, υπολόγιζε την πίεση που ασκείται στους σπονδύλους κάθε φορά. Το αποτέλεσμα από αυτή την όλο και περισσότερο αυξανόμενη πίεση είναι συνήθως πόνος στον αυχένα.

Τι μπορείς να κάνεις

Προφανώς και δεν θα προτείνει κανείς να βάλεις στην άκρη το κινητό σου. Προσπάθησε όμως να έχεις συναίσθηση της κλίσης του κεφαλιού σου όταν περιηγείσαι στο Ίντερνετ. Φρόντισε να μην το κάνεις συνεχόμενα για πολλή ώρα και αν είναι ανάγκη μετακίνησε το κινητό ψηλότερα. Έτσι το κεφάλι σου θα είναι σε ευθεία θέση όταν το χρησιμοποιείς. Σημείωση: Αν ο πόνος στον αυχένα δεν υποχωρεί αλλάζοντας αυτή τη συνήθεια ή αν είναι έντονος, εννοείται πως πρέπει να μιλήσεις με τον γιατρό σου.

Διάβασε επίσης: Ξύπνησες με πιάσιμο στον αυχένα; Σε τι οφείλεται και τι μπορείς να κάνεις

Διάβασε επίσης: Πόνος στον αυχένα, στη μέση, στον ώμο, στο μέσο της πλάτης: Να η σωστή αντιμετώπιση για κάθε πόνο στην πλάτη