5 υγιεινές και ελαφριές ιδέες για πρωινό με λιγότερες από 300 θερμίδες

Αν προσπαθείς να χάσεις βάρος τα πρωινά αυτά θα σε ενθουσιάσουν.

Στην προσπάθεια σου να απαλλαγείς από περιττά κιλά, η ισορροπημένη διατροφή είναι ο σημαντικότερος σύμμαχος σου. Και όπως κάθε ισορροπημένη διατροφή αποτελείται συνήθως από 5 γεύματα, έτσι και η δική σου, από την οποία δεν θα πρέπει να λείπει ποτέ το πρωινό. Το τελευταίο παίζει καθοριστικό ρόλο στη ρύθμιση του βάρους, ενώ δίνει στον οργανισμό σου την ενέργεια που χρειάζεται σου για να λειτουργήσει μέσα στη μέρα.

Το πρωινό πρέπει να είναι υγιεινό αλλά και χορταστικό, χωρίς να σε επιβαρύνει με έξτρα θερμίδες. Αν κάνεις δίαιτα ή απλώς προσέχεις την διατροφή σου οι παρακάτω 5 ιδέες για πρωινό με λιγότερες απο 300 θερμίδες, όχι μόνο θα σε ενθουσιάσουν με την λαχταριστή τους γεύση αλλά και θα σε κρατήσουν μακριά από τις έντονες λιγούρες.

1. Μεσογειακή Frittata

iStock
iStock

Υλικά:

2 κ.γ. ελαιόλαδο

¾ φλιτζ Baby σπανάκι

2 φρέσκα κρεμμύδια (πράσινα)

4 ασπράδια αυγών

6 μεγάλα αυγά

1/3 φλιτζ θρυμματισμένη φέτα, βασιλικό και λιαστές ντομάτες

2 κ.γ. αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Όσο το λάδι παίρνει θερμοκρασία, ψιλοκόψε το σπανάκι και τα κρεμμύδια. Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα αυγά, το τυρί, τις ντομάτες, το βασιλικό. Πρόσθεσε το σπανάκι και τα κρεμμύδια. Έπειτα ρίξε το μείγμα στο τηγάνι και μαγείρεψε το μέχρι να δέσει καλά στις άκρες, περίπου 2 λεπτά. Γύρισε την frittata απο την άλλη και άφησε την για ακόμα 2 λεπτά. Μπορείς να την απολαύσεις ζεστή ή κρύα.

2. Smoothie Bowl με μούρα

iStock
iStock

Υλικά:

1 φλιτζ γάλα αμυγδάλου

½ παγωμένη μπανάνα

1 φλιτζ κατεψυγμένα μικτά berries

1 κ.σ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

1/3 φλιτζ βατόμουρα

¼ φλιτζ σμέουρα

2 κ.σ granola

1 κ.γ. πασατέμπο ανάλατα και καθαρισμένα

Εκτέλεση:

Ανακατέψε το γάλα αμυγδάλου, την κατεψυγμένη μπανάνα, τα κατεψυγμένα μούρα και το άπαχο ελληνικό γιαούρτι μέχρι να γίνει λείο. Πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά απο πάνω σαν toppings.

3. Αβοκάντο τοστ με αυγά

iStock
iStock

Υλικά:

2 αυγά καλά βρασμένα

1 αβοκάντο

Φέτα (προαιρετικά)

Δυο φέτες ψωμί του τόστ πολύσπορες

αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Αφού βράσεις καλά τα αυγά, πολτοποίησε το αβοκάντο με ένα πιρούνι και άλειψε το πάνω στις φέτες του τοστ, τις οποίες αν θέλεις μπορείς να ψήσεις. Πρόσθεσε απο πάνω τα αυγά και την φέτα σε κομμάτια και ρίξε αλάτι και πιπέρι.

4. Μπέιγκελ με λαχανικά

iStock
iStock

Υλικά:

Ψωμάκια Μπέιγκελ

τυρί κρέμα

ντοματίνια

ρόκα

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Άλειψε τα ψωμάκια Μπέιγκελ με την κρέμα τυριού, πρόσθεσε τα ντοματίνια και την ρόκα ψιλοκομμένη. Ρίξε αλάτι και πιπέρι και είναι έτοιμο.

5. Pancake με γιαούρτι

iStock
iStock

Υλικά:

1/3 φλ. βρώμη αλεσμένη ή αλεύρι βρώμης

2 κ.σ. λιναρόσπορο

½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

¼ κ.γ. κανέλα

1 ασπράδι αυγού

1/3 φτιτζ γιαούρτι βανίλια

2 κ.σ. νερό ή γάλα

Εκτέλεση:

Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μια δυο σταγόνες ελαιόλαδο. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, προσθέσε την βρώμη, το λιναρόσπορο, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και ανακάτεψε για να ενωθούν. Σε ξεχωριστό μπολ, χτύπησε το ασπράδι του αυγού μέχρι να αφρίσει. Πρόσθεσε το γιαούρτι και το νερό ή γάλα και ανακάτεψε πολύ καλά. Ανάμειξε τα υγρά με τα στέρεα υλικά αι ανακάτεψε καλά. Ρίξε τη ζύμη στην επιφάνεια του τηγανιού σχηματίζοντας 3 μεσαίου μεγέθους τηγανίτες και μαγειρέψε 5-6 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να αρχίσουν να γίνονται τραγανές και καστανές οι άκρες. Σέρβιρε με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς και λίγο μέλι.

Διάβασε περισσότερα:

Συνταγή για pancakes πρωινού με βρόμη, μπανάνα και ταχίνι

Πέντε λόγοι που δεν πεινάς το πρωί