Σου αρέσουν οι crunchy σοκολάτες με ρύζι; Τότε θα λατρέψεις αυτή τη σπιτική εναλλακτική με κινόα

Ένα πανεύκολο θρεπτικό σνακ για κάθε στιγμή λιγούρας.

Ας το παραδεχτούμε! Οι μπάρες αποτελούν το σωτήριο σνακ που θα υπάρχει πάντοτε μέσα στην τσάντα, για να μας σώσει από στιγμές έντονης πείνας ή έντονης επιθυμίας για κάτι γλυκό. Οι περισσότερες έτοιμες και συσκευασμένες μπάρες περιέχουν συνήθως πολλά "βλαβερά" για την σιλουέτα αλλά και την υγεία μας συστατικά, για αυτό και θα πρέπει να αποφεύγεται η τακτική κατανάλωσή τους.

Από την άλλη, η homemade εκδοχή τους είναι εξαιρετικά εύκολη, όχι ιδιαίτερα ακριβή και με το πλεονέκτημα ότι μπορείς να έχεις μια ικανοποιητική ποσότητα για όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Αντικαθιστώντας το βασικό υλικό για μπάρες – που συνήθως είναι η βρώμη, με την κινόα, μπορείς να απολαύσεις ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο και φυσικά σοκολάτα.

Υλικά:

1 κούπα κινόα

1 κούπα τσιπς σοκολάτας

1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας

Εκτέλεση:

Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και το αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε την ωμή κινόα να φρυγανίσει, ανακατεύοντας συνεχώς, για περίπου 2-4 λεπτά. Μόλις αρχίσει να ροδίζει αποσύρουμε από τη φωτιά πριν αρχίσει να καίγεται. Λιώσε τα κομματάκια σοκολάτας και το λάδι καρύδας μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Μόλις λιώσει τελείως η σοκολάτα, ανακατέψτε την κινόα μέχρι να επικαλυφθεί ομοιόμορφα. Ρίξε το μείγμα σοκολάτας-κινόα στο ταψί και απλώσε το σε μια ομοιόμορφη στρώση. Παγώνουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα και έπειτα κόβουμε σε ράβδους και τοποθετούμε σε σακούλες πολλαπλών χρήσεων με αεροστεγές κλείσιμο.